USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NİTELİKLİ BİR KADIN ORDUSU!

07-03-2024

Bu gün 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü, bu gün her kadının harcadığı emeğine saygılar duyar ve onların bu emekçi duruşları bir kez daha yorumlanmalıdır.

Kadınlar yeryüzünün en çok emek harcayan ve en çok üreten insanları olmaları nedeniyle, toplumda her zaman takdir görmüşlerdir.

Peki, son zamanlarda kadın neden hak ettiği yerde ve hak ettiği takdiri görememektedir? Bu sorunun cevabını irdelemek ve araştırmak gerekir.

Kadın geçmişte, hem evde hem de dışarıda en çok saygın ve en çok güvenilir, her yerde ağırlığı ve saygınlığı olan biri iken son zamanlarda neden bu kadar değersizleştirilmiş.

Her gün onun bunun kullanımında, özellikle siyasilerin ihmal ve niteliksiz eştirdiği, iş dünyasının ucuz emek olarak gördüğü, din adamları ve tarikatların hiç tanımadığı, aile içinde saygınlığını yitirdiği..

Üretimde ihtiyaç duyulmayan, eğitimde itibar edilmeyen, güvenlikle savunmasız, tarlası boş, iş hayatında yok olan ve gözü sürekli tüketimde olan bir kişilik oldu!

Bu olumsuzluklar aslında kadınlara yakışmayan ve özünde olmayan birer özellikle, ama bu rolünden memnun olduğu görülen kadın, bir türlü hak ettiği yere gelemiyor!

Çağ ilerledikçe dönem değiştikçe sürekli geri kalan kadının bu çağda aslında çok büyük sorumluluklar üstlenmesi gerekir.

Tarlasını ekip biçen, evini evirip çeviren, çocuklarını eğitip büyüten, ekonomik koşulları planlayan, evde ve dışarıda, barış ve güvenin unsuru, topluluklarda dinlenen bu kadın!

Barış görüşmelerinde danışılan ve sözü dinlenen savaş ve kavgalarda her zaman en önde olan kadın bu gün neden öldürülüyor ve neden sayılmıyor?

Neden sözü dinlenmeyen ve sadece erkeğin ihtiyacına göre değer verilen biri, neden bu gün kadın her yerde önde ve önder değil?

Bunların sorgulanması ve bu konuda en önemli eksiğin bulunması gerekir, bu tür günlerde, kadının emeğe olan katkısı ve toplumdaki yerinin irdelenmesi gerekir.

Bu tür günlerde kadınların bir araya gelerek, tüm kompleksleri bir tarafa bırakarak, en önemli eksiklerini tespit etmeleri gerekir.

Kadının çağlar öncesi bu özelliğini nasıl kazandığı bunun için neler yapması gerektiğini bilmesi, kendisi hem de toplum için çok önemlidir.

Kadının o emekçi, şefkatli ve nitelikli kişiliğini kazanması şart, bunun için yeniden eğitim ve öğretim seferberliğine geçmesi benim bildiğim tek yol.

Kadının eğitimine önem verilmediği sürece onun korkak, zayıf, güçsüz ve toplumda farklı yönlerde kullanılması, yeni nesillerinde bu şekilde niteliksiz yetişmesine neden olmaktadır.

Kadının eğitimi için yeni bir reform ve yeni bir yapılandırma şart, bu gün ki eğitim politikası ve aile için yönetim sistemi ile kadının hak ettiği yere gelmesi bence çok zor.

Daha çağdaş ve daha modern bir kadın profili için, daha güçlü bir eğitim şart onun için ilk önce kadınların eğitimi ve öğrenimi için yeni bir planlama ve yeni gözden geçirme şart.

Ne Kemalist eğitim sistemi, nede siyasi İslam’ın eğitin sistemi kadını özgür ve nitelikli hale getiremedi maalesef, her gün cinayetlere ve evden kovulmalara, toplumda değerlerinin düşmesine neden olan bu eğitim politikalarına son verilmelidir.

Eğitimli, cesur ve nitelikli kadınların yetişmesi umudu ile Kadınlar günü kutlu olsun..! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?