USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“NORMALE DÖNMEK!”

12-03-2023

Başımıza gelen büyük felaketlerden sonra normale dönmek, bu normal nasıl olacak işte bunu bilmemek çok büyük felaket!

Bu günlerde, yani ekonomik depremden sonra yer sarsıntısı geçiren depremzedelere herkes normale dönmeye çalışması, bunun için çabalaması…

Ekonomi için normale dönmek, nasıl mümkün olacak, 20 yıl sonra hiç edilen yaklaşık 500 milyar doların geri getirilmesi ancak ekonomik olarak normalleşmemizi sağlar.

Peki bu mümkün mü? Bu paralar bu istihdam, bu iş gücü, bu emek ve bu yetişmiş beyinlerin geri gelmesi mümkün mü?

Devletin kadroları, ekonomik, sosyal, siyasal, hukuk, mimari ve idari tüm alanların imam hatip ve ilahiyatçılarla doldurulurken, Ali Sunal’ın dediği gibi; "Çürük binalara imar affı vermek, böyle bir zamanda çadır satmak, bir kişinin bile sorumluluk hissedip istifa etmemesi normal mi?" diye soran Sunal, şunları kaydetti:

"Normalleşmenin peşindeyiz. Mesela fay hattına bina yapmak mıdır normal olan? Ya da depremden sonra arama kurtarmanın gecikmesi normal midir? Denetlenmemiş binalar, parayla satın alınan mimar diplomaları, beceriksiz müteahhitler, liyakatsiz görevliler normal midir? Çürük binalara imar affı verilmesi normal midir? Binlerce insanı ölüme göndermek normal midir? Ve böyle bir felaket sonrası bir kişinin bile sorumluluk hissedip 'Arkadaş ben yanlış yaptım, özür diliyorum' deyip istifa etmemesi normal midir sizce?”

Bunlar sadece bir tiyatro oyuncusunun dile getirdikleri, pek, ya futbol tribünlerine kadar çıkan siyasetin bu ağır travmasını ortadan kaldırmak normal mı?

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray futbol maçlarında türbinlerden istifa seslerinin yükselmesi amigoların futbol için değil, siyaset için slogan hazırlaması, tiyatrocuların sahnede normal siyasete herkesi davet etmeleri, ardından iktidarın Bursa spor, Amed spor maçında, faili meçhul ve terör elebaşlarının pankartlarını Kürt halkına göstermeleri normal mi?

Depremden hemen sonra, birçok depremzedeyi, tatil beldelerinde beş yıldızlı otellere almak ve ardından, daha bir ay dolmadan, onları sokağa atmak, normal mı?

Hastanelerde tedavi edilen, depremzede yaralıların, daha yaraları iyileşmeden, dışarı atılmaları normal mı?

Bu kadar olumsuzluklara rağmen, bu olumsuz tablonun sorumluluğunu kabul etmeyen iktidarın sokağa çıkıp hala oy talep etmesi normal mı?

Bunu da geçelim, hala bu halkın bu iktidar ve ortağına yüzde 30 oy vermesi normal mı? Kısacası şunu diyelim bu memlekette siyasilerin hala konuşuyor olması normal mı?

NATO toplantısında, bir generalin çay boşlarını toplaması ve onu seyreden bürokratların, bıyık altında gülmesi normal mı?

Yani biz bu memlekette bu normalleşme veya normalleşmeme kriterini bir tiyatrocudan öğreniyorsak, bunlarda normal mi?

Değilse bazıları bize çıkıp bu memleketin normalleşmesi için ne yapmamız gerekir demesi normal değil mi?

Bizim normalleşmemiz için en önemli eksiğimiz her alanda, liyakati insanların iş başına gelmesi ile hayatın normale döneceği.

Nedeni ise biz tepeden tırnağa anormal bir hal almışız, yani her taraf kokmuş hatta tuz bile kokmuş, bunun için sil baştan normal bir hayata dönüş yapmamız gerekir!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?