USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

OKULLAR DA İŞLER YOLUNDA MI?

23-09-2021

Bu soruyu, il milli eğitim müdürüne sorsam alacağım cevap hiçbir sorun yok olacaktır! O d ada iyi biliyor ki sorun var dese koltuğunu kaybedecek!

Ama biz bu soruyu diğer cephelere sormayı uygun görüyoruz ve alacağımız cevapları herkes çok iyi biliyor.

Milli Eğitim müdür çok iyi biliyor, okulların temizlik ve hijyen ihtiyaçları bugün olduğu kadar hiçbir zaman olmamıştır. 

Çocukların dezenfektan, maske ve özellikle mesafe kurallarına uyduğuna dair hiçbir uygulama yok.

Geçenlerde okul müdürleri ile toplantı yapan vali bey; benim gözüme ve elime bakmayın, başınızın çaresine bakın, çalıştıracak eleman yok, para yok, malzeme yok diyerek işin içinden çıkmış.

Vali bey paraları da personeli de nereye nasıl harcayıp bitirdi, daha önce nerelere kaydırdığı malumumuzdur!

Kaynaklar tükenmiş, israf ve savurganlığın sonucu, milli meselemiz olan okullar da ki yüz yüze eğitim maalesef milletin yok olmasına neden olmak üzere!

Milleti ve onun çocuklarını bu şart ve ortamda yok ettikten sonra onları ahır misali sınıflarda koyun koyuna pandemi ye terk ederek öldürdükten sonra, milli mesela milli sınırlar içinde boş bir arazide nasıl sürdürülecek?

Dün görüştüğüm bir okul müdürü; “ Okullarda temizlik yok, nedeni, temizlik yapacak eleman yok, okullarda maske ve dezenfektan yok temizlik yapılamıyor, hijyen kuralları uygulanmıyor, sınıflar 40-50 kişilik ve yapışık nizam ile eğitim yapılıyor, mesafe hiç yok, her okulda bir iki sınıf karantina da her gün birkaç pozitif test sonucu sınıflar kapanmakta, para yani ödenek yok, maske ve diğer sarf malzemeleri alamıyoruz, okul aile birlikleri ise bağış toplayamıyor!”

Yani bu milli mesele yakında milli salgına dönecek ve yeniden kızarıp moraracağız, bakan ve saray her şey yolunda dedikçe, vali ve milli eğitim müdürü korkudan bu eksikleri ve bu sorunları kamuoyu ile paylaşamıyorlar!

Saray da yönetim nasılsa, taşrada da aynı şekilde yürütülüyor, tek adam, tek karar, tek düşünce tek gözlük ile olaylar tamamen içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Yakında siyasilerde birkaç okulu ziyaret ederek, eğitimde her şey yolunda deyip basına ve sosyal medya ya poz verseler hiç şaşırmayın.

Ama bu gidişle okulları yerinde bulabilirler, içi boş ve öğrencisiz okullarda ziyaret gerçekleştirebilirler, tabi öğrencisi olmayan okullarda, sorun olması mümkün değil.

Türkiye genelinde bu pandemi ile birlikte eğitimin tamamen bittiği, bu ekonomik krizde ise binaların da bakımsızlık ve onarımsızlıktan çökeceği günler yakındır.

Para yoksa, eleman yoksa, öğrenci hasta veli hastanelik ise idareciler ise bunu görmezlikten geliyorsa, bu sistemin çöktüğünün işaretidir.

Artık bu millet adına övünülecek hiçbir değer bulamazsınız, eğitim yok, inanç yok, düşünce yok, tepki hiç yok, sürü halindeki bir vatandaş ile nasıl bir ulus bilinci olur?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?