USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

OLMADI AL BAŞKA YAMA!

26-06-2022

Ekonomi ve maliye teşkilatı tabiri caiz ise yamalı bohça gibi, alınan tedbirlerin hiç biri maalesef yangına önlem olamıyor.

Yamalı bohça gibi, delik deşik olan ekonomi ve maliye sistemi, merkez bankasına başkan dayanmadığı gibi, önlemlerde fayda vermiyor!

Ateş mutfağı sardı küle çevirdi, sokağa ve iş alemine yayılırken, saray ekonomi uzmanları hala para ve döviz oyunları ile her hafta sonu yeni bir proje ile hafta sonlarını geçiştiriyorlar!

Birkaç hafta önce GES olarak bilinen gelire endeksli senet, KKM kur korumalı mevduata alternatif olarak çıkarılmıştı.

Bu GES denilen ucube uygulama daha ilk çıktığı gün uzmanları tarafından bile iyi anlaşılamadığından Halkın bu sisteme itibar etmediği geçen hafta sonu anlaşılmıştı.

İlk tekliflerin alınması ile hiçbir teklif olmadığı anlaşılınca, bu sefer BDDK devreye girdi, bu kurumun uzmanları ise seçilmiş ekonomi uzmanları olarak bilinen bir kesim.

Ama maalesef onların aldığı önlemler ise orta ölçekli şirketlerin döviz stoklarını eritmeye yönelik olduğu daha ilk saatlerde anlaşıldı.

Yine büyük şirketlere ve Holdinglere hiçbir dokunuş ve hiçbir rahatsızlık yok, onlar seçilmiş ve özel kurumlar, ya halk sömürülecek veya halkın öz sermayesi ile kurduğu şirketler!

Bu sistem devreye girer girmez dolarda ve Euro da birden bir gerileme ve ani düşüşler dalgalanmalar yaşandı.

Kim hangi şirket ne kadar döviz sattı? Nerede hangi sistemle satıldı? Kimse bilmiyor, piyasaların kapandığı bir saatte gelen bu sistem açıklaması ile olsa olsa yine her zamanki gibi Merkez bankası arka kapıdan yüklü bir satış yaptı iddiası var!

Bu gün yani Pazartesi günü kuru seviyesinin gerçek yerinin ne olacağı bu sistemin kur a bir faydasının olup olmayacağı anlaşılacaktır.

Gece operasyonları ve arka kapı politikaları ile devlet banklarının döviz satışı ile bu sistem daha nereye kadar dayanabilecek?

Sistemin ne kadar dayanabileceğini bilemem ama halk bu uygulamalara dayanacağı mecali kalmadı, işsiz gençlerimiz, iş yerini kapatan iş insanlarımız, iş yeri açmakta zorlanan insanlarımızın bu sisteme dayanacaklarını sanmıyorum.

Gelecek için umutsuz olan insanların gelecek hayali olmayan insanların insanlıktan çıkacakları bilimsel bir gerçek, her gün Psikologların müşterilerinin artması bu gerçeği ortaya koymaktadır.

Sadece ekmek parasına çalışan, işçi ve memur, ne çocuğunun istikbalini, ne ailesinin gelecek planlarını yapabiliyor.

Böyle ve bu şekilde yaşamaya çalışan ve çocuk yetiştiren ailelerin sağlıklı bir nesil yetiştirmeleri mümkün mü?

Genç kızlar gelinlik ve düğün hayallerini kuramaz oldular, genç erkekler yuva kurup ayrı bir ev ortamında eşi ile yaşama hayallerini kuramaz oldular!

Her köşe Bally emen gençler, esrar ve eroin hatta bulsa Kokain ile alem yapan başıboş bir gençlik bu sistemin yetiştirdiği toplum örneğinden bir tablo.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?