USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÖLÜMÜ GÖSTER SITMAYA RAZI ET!

07-02-2022

İktidar son aylarda izlediği politika ile vatandaşa, iş adamına, sanayiciye ve işsize ölümü göstererek sıtmaya razı ediyor!

Son birkaç olayı göz ününe alarak onu değerlendirelim, bakın Isparta olayı; Karlar yağdı, hava soğudu, elektrik direkleri ve telleri bir bir döküldü…

Üç gün boyunca yüzlerce binlerce hatta on binlerce insan, sert kış koşullarında kaderine terk edildi, Ispartalılar elektrik istiyor, Doğubayazıt lılar ise faturalarını yakıyor!

Türkiye nin bir çok ilinde elektrik faturaları eylemi olurken, Isparta halkı “elektriğimi istiyorum” eylemi yapıyordu.

 Yarın diğer illerde de bu eylemler olursa hiç şaşmam, bunun nedeni ise hem soğuktan ölmektense, fatura sıtmasına razı olmak …

İşte sistemin bize dayattığı çok küçük bir örnek şimdi diğer ekonomik önlemlerle, başımıza gelen ve gelecek olan ölüm nöbetleri…

Organize sanayi bölgelerinde elektrik kesintisi uygulaması ile bir çok sanayi tesisi kapandı, daha düne kadar gelen yüklü faturalar nedeni ile şalter indireceklerini söyleyen sanayici ve iş adamları, yeter ki kesinti olmasın, yeter ki enerjimiz olsun, her türlü fiyat artışına, razıyız diyerek, devlete çağrı yapıyorlar!

Bununla bitse, bunun son bir örnek olması yine iyi, şimdi döviz politikası ile ilgili konuşalım, ne dediler faiz için Nas var  dediler faizi düşürürken, doları fırlattılar, bu şekilde herkes dolara yüklenince, bir çok kişi bu politikalar yüzünden zarar uğradı ve şimdi de doların yükselmesini bekliyor!

Al sana bir ölüm ve arkasından bir sıtmaya razı olma, halk ilk kez dolar yükselsin beklentisinde ama iktidar her türlü kaynağı kullanarak, doları bastırmaya çalışıyor, yine halkın vergilerinden!

Şimdi sıra doğal gaz ve akaryakıt zamlarına geldi, yakında halkın ısınma için gerek duyduğu doğal gaz kesilmesi ile birlikte faturaları bırakıp doğal gazı peşine düşecek!

Benzinliklerde kuyruklar oluşunca, kimse yakıtın kaç lira olduğuna bakması aklına bile gelmez yeter ki olsun, yeter ki aracıma yakıt alayım düşüncesi ile yine sıtmaya razı olacak!

Bakın olan bitene, siyasi krizi fırsata çevirmeyi düşünen iktidar tamamen batırdığı ekonomiyi kısa süreliğine kenara çekilip bu beceriksiz muhalefetin eline bırakması halinde, bizi tekrara kendisine pişman edip ölümün eşiğinden çevirmesi bile düşünülebilir!

Bu politikaları ve bu stratejileri saraya öne süren danışmanların aklına bin yaşa, bu şekilde sıtma ile taşamaya çalışan bir halk kitlesi oluşturdular bu şekilde yani yarı canlı, yarı hasta bir halkı yönetmek ne kadar kolay!

Bundan sonra ise yarı aç, yarı çıplak, yarı sağlıklı yarı sağlıksız, yarı akıllı yarı akılsız bir şekilde, işsiz

 güçsüz ve önüne atılan ile yetinen, halinden şikayet etmeyen bir toplum oluşturmak! Biz tepkisiz olup, bizim üzerimizden oynanan oyunların farkına varmadığımız sürece böyle yaşamaya mahkum olacağımızın bilinmesini isterim…

Biz tepkisiz ve biz kendi halimizi, durum ve tavrımızı değiştirmediğimiz sürece bu zilleti yaşamaya devam edeceğiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?