USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ONLAR MARSA BİZDE BİR İLERİ İKİ GERİ BİR İLERİ 2

28-06-2021

Binali Yıldırım Yıllarca bakanlık yapmış bir milletvekili. İki defa bakanlık, ülkenin son başbakanlık vazifesini yapan bir şahsiyet.

Salgın konusundaki duyarlılığı ihtiyaç duyulan şahıslara vermesi gerektiğini bilir.

Salgının süresince okulların kapalı olması ve uzaktan eğitim görmek zorunda kalan öğrencilerin tablet ihtiyacının karşılanması için neden aynı hassasiyeti göstermemiş? Yedi yıldızlı lüks bir otelde kalan onca siyasetçi, bürokrat ve gazeteciye pandemi süresince işlerini kaybedenler için maddi destek vermelerini isteyebilirdi.

Baba ve oğulun test kiti konusundaki hassasiyet göstermelerini vatandaşlar samimi bulmamış olabilir.

Sezgin Baran Korkmaz'a ait yedi yıldız konforundaki jet uçağını seçim süresince İç işleri bakanı tarafından kullandığını açıklamıştı.

Yaşananlar ifşa olunca bakan Soylu şahsına ait sigorta firmasında kestiği faturayı göstererek uçağın kirasını ödendiğini açıklamıştı.

Bakan Soylu ülkede özel jet uçağı kiralayan firmalardan uçak kiralayamaz mıydı?

Sedat Peker tarafından deşifre ettiği kişilerden biri de Korkmaz Karaca, Baran Korkmaz'ın kendisine verdiği aracı uzun süre kullandığını açıklama ihtiyacı duymamıştı.

Peker'in bu konudaki açıklamasından sonra Karaca açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Aracı kullandığım doğru ancak benzinini ben koydum demişti. Ardından aracı SBK'nın ilaç firmasına teslim ettiğini açıklamıştı.

Peker'in bir başka dikkat çeken paylaşımı Deniz Baykal'ın kaset skandalı ortaya çıkınca Korkmaz Karaca’nın Deniz Baykal'a yanaşmasıydı.

Bu süreçte bazı siyasilere muhabbet tellallığı yaptığı ideasında bulunmuştu. Bu ideasına Antalya'da bir bayanın Deniz Baykal'a ayartması meselesiydi.

Korkmaz bu konunun çözüme üretmesi için Peker'den yardım istemişti.

Ancak!

Peker'den olumlu yanıt alamamıştı. Karaca Deniz Baykal'ın tavsiyesi ile AK partiye transfer olmuştu. AKP'deki yükselişi süratli şekilde gerçekleşmişti.

Politikacılar, yüksek düzeydeki bürokratlar ve gazetecilerin yedi yıldız konforundaki Paramount otelindeki astronomik konaklama ücreti vermeden konakladıkları açıklaması aynı dönemde pandemi ve ekonomik sorunlar neden ile sıkıntı yaşayan insanların görülmemesi yoksulluk seviyesindeki vatandaşlara kendi sorunları ile ilgilenmeleri gerektiği mesajı verildiği anlaşılmıştı.

Ülkedeki ekonomik sıkıntı yaşadıkları söz konusu olan kesimlerde daha fazla kazanarak geleceklerini garanti etme çabaları artmıştı. 

Üst düzey bürokratlardan birinin otelde kaldığı açıklanınca gazetecilerin "Neden ücret ödemeden otelde kaldınız?

“Beni bir iş adamı misafir etmişti” diyerek soruyu yanıtlamıştı.

  1. Yüzyılda yaşıyoruz. Kimse kimseye günahlarına dahi karşılıksız vermemektedir. Söz konusu iş adamı bu güzellemesini karşılıksız mı yapmıştır?

Ülkeler Bill Gates gibi bilim ve iş adamları ile yükselirken; bizde yaşanan olumsuzluklar vatandaşların gelecek konusunda her kesimin umutsuz olmasına neden olmaktadır.

Onlar marsa; bizler iki ileri bir geri yola devam.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?