USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ORTA DOĞUYA FARKLI BİR YAKLAŞIM…

08-01-2020

Ortadoğu da her gün yeni bir senaryo ve her gün yeni bir aksiyon ile karışık ve çok yönlü senaryolarla bu halkın kafasını karıştırmaya devam ediyorlar! 
Büyük Ortadoğu Projesi başladığından beri, bu coğrafya da kimin kime, düşmen, kimin kime dost, kim kiminle müttefik, kim kiminle ittifak içinde olduğu belli değil.
Bu yüzden her gün yeni bir örgüt, yeni bir devlet, yeni bir mezhep krizi ortaya çıkmaktadır, bombalamalar, cinayetler, katliamlar ve yerle bir olan şehirler, ile sönen hayatlar ve kapanan ocaklar…
Bunların başında ise maalesef İslam coğrafyasında yer alan, İslami örgüt ve cemaatler, dün el kaide, İŞİD ve Heşti şebi gibi örgütler, bu oyunun birer piyonu olarak çatışma içindeydi…
Bu örgütleri kuran, kullanan ve oynatan süper güçler ve onun iş birliği içinde, olan piyon devletler ve devletçikler…
Devletler emperyalist güçlerle, kendi çıkarları doğrultusunda iş birliği yapmakta ve onların çıkarlarına kendilerine bağlı paralı çete ve askeri birlikleri kullanmaktadır…
Bu çatışma ortamında bir çok kahraman ortaya çıkarıldı ve yine bu güçler tarafından ortadan kaldırıldı, bu yüzden bu kahramanlar kendilerini bu halka değil, bu hakim güçler ve devletler doğrultusunda ve onların çıkarlarına bilerek, bilmeyerek kurban ettiler!
Son olayları, yani Irak, İran ve Suriye üçgeninde dönen ve sonuçlanan olayları tüm dünya ve yerel basın ile uzmanlar değerlendirdi ve çok korkunç sonuçlara neden olacağını tahmin ediyorlar…
Son olarak Süleyman i nin öldürülmesi ile sanki kıyamet kopacak gibi bir beklenti içinde olan dünya nın tersine ben farklı bir yorum yapmak istiyorum.
Bu coğrafya da bu proje BOP sürdürüldüğü sürece İran, Irak ve Türkiye gibi ülkelerin çıkarına ve yararına yapılan eylemler ve onlara gelecek zararları bertaraf etme önceliği vardır! 
Nedeni ise bu ülkelerin desteği olmadan, bu projenin hayata geçirilmesi mümkün değil, bu yüzden bunları zaman, zaman zedelenen rejimlerinin itibari ve güveni sağlanmalıdır.
Ekonomik kriz içinde olan bu ülkelerde yönetimler ve sistemler büyük bir halk ayaklanmasına karşı tehlike içinde görünüyorlar…
Özellikle İran ve Irak ta aylardır süren bir iç ayaklanma ve sokak gösterileri devam ettiğine dikkatleri çekmek isterim…
Bu ayaklanmalarda, iki rejimin de bastırmak için yaptığı katliamlar, yüzlerce insanın devlet güçleri ile öldürülmesine rağmen bastırılamıyordu!
Milli kahraman olarak her iki ülkede tanınan Süleyman i ise bu ayaklanmaların bastırılması için çok aktif bir rol almasına rağmen, El mühendisi ile birlikte yaptıkları, tüm kamuoyu tarafından bilinmekteydi.
Bu konuda aciz kalan iki devlet siyasi yönetimi, ABD ve İsrail ile oturup bu ayaklanmalara karşı şeytani bir plan ortaya koydular ve uyguladıkları kanaatindeyim.
Öyle sansasiyonel bir olay ortaya koymaları gerekliydi ki, bu olayla iki devletin ağırlıklı Şii nüfusunu sokak eylemlerinden çekerek, sunilere de gözdağı verecek!
İşte Süleyman i ve El Mühendisin, katliamları ile bu eylem yapılması için, ABD tesis ve elçiliklerine saldırı yapılması ve ABD için bir gerekçe ortaya çıkarıldı…
Saddam zamanında Kerbela ve Necef gibi kutsal alanlara sokulmayan, Şii nüfus ABD nin Irak a girmesi ile bu alanlara ve kutsal ziyaretlere girebildi!
Şu an da özgür Irak ta Özgür seçimlerin ve Şii lerin iktidara gelmesine vesile olan ABD birden düşman ülke ilan edildi…
Hatta bu saldırıdan bir hafta önce İran ın iki konsolosluğu, eylemciler tarafından yakılmıştı. İran a karşı büyük öfke sokaklara taşmış ve iki sistem, rejim tehlikeye girmişti.
Bu cinayetten sonra bu iki ülkedeki sokak olaylarına ve eylemlere bakacak olursak, iki ülke de deki bıçak gibi kesilen sokak olayları ve ABD ye karşı birlik olan Halk!...
Bu sonuçları iyi değerlendirmek ve bu olayın sonucunda kimin karlı çıktığı, kimin kazandığını okurlarımın takdirine bırakıyorum!
Ayrıca Yaklaşan İran seçimlerinde, en güçlü cumhurbaşkanı adayı olan Süleyman inin yaşaması kime zarar verecekti?
Yokluğu ile kimler karlı ve kazançlı çıktı, kim kazandı ve bu cinayetlere kimler sevinç gözyaşları dökerek, yalancı yas tuttu?
Buda benim yorumum ve benim farklı açıdan Ortadoğu olaylarını değerlendirme tarzım

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?