USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ORTADOĞU’DA ŞEYTANİ OYUNLAR!

14-04-2024

Bayramdan önce başlayan senaryolar nihayet cumartesi gecesi beklenen saldırı ile son noktaya ulaştı, esas olan ise bundan sonrası.

Bundan sonra ne olacağı ve İsrail in buna misilleme yapıp yapmayacağı konusundaki endişeler, herkes bu bölgenin büyük bir savaş alanına dönüşeceğinden endişeli!

Bu endişelerden haksızlık payı yok, ancak şu iyi bilinmeli ki, bu ateşi yakanlar bu ateşin ısınma derecesi ve yayılma alanını çok güzel hesaplamışlar.

Ben siyasi olarak düşünmediğimden dolayı olayı, senaryo şeklinde bağlantılı olarak düşünüyorum.

Bir ay dolayında olup bitenler, sürekli İsrail saldırmakta, öldürmekte ve katliam yapmaktadır, buna tüm dünya seyirci kalmakta ve sanki senaryonun sonunu iyi bilmektedirler.

İşin perde arkasına ve liderlerin rahatlığına bakılacak olursak, bu işte bir tuhaflık var, bu tuhaflık ise liderlerin gözlerinden ve hareketlerinden anlaşılmaktadır.

Ortadoğu yapılan tüm iş ve işlemler gibi, bir senarist vardır ve bu senaryoda tüm ülke yönetimleri birer oyuncu!

Herkese ve her ülkeye verilen rol belli ve bu sürekli seyirci (Halklar’dan) gizlenmektedir, bunu yönetilen halk sürü ve güdülen olarak hesaplanarak oyun oynanmakta!

Bakın bu oyunun içinde kimler var, en büyük rol paylaştırıcı, en büyük hakim ülke, senaryoda ortaya attığı rolü bu bölgenin en küçük ülkesi ve en büyük örgütü nü karşı karşıya getirerek, tüm bölgeyi endişeye sevk ediyor!

Neredeyse dünyanı tüm silah gücü bu iki çatışan ülke ve örgüt tarafından kullanılırken, bu çatışmada mağlup olan yok!

Bu bile kimsenin tuhafına gitmiyor! Bakın bu örgütün temsilcileri hangi ülkede ve bu çatışan devletin yetkilileri nerede görüşüyor.

Dünyanın turizm merkezi ve Arapların kara para merkezinde, yani büyük senaryo sahibi ülkenin kontrolündeki bir ülkede!

Neyi görüşüyorlar, bu küçük Din devletinin ne kadar kurbanlık kesip öldüreceği, nereye kadar yakıp yıkacağını, bunun durması için örgüt ile ne zaman barış yapacağını görüşüyorlar!

Barış sürecinin daha etkili ve planlandığı şekilde sonuçlanması için, baba ülke bu sefer ikinci bir ülkenin müdahil olmasını ve bunun mecbur bırakılmasını istiyor!

O her ne kadar ben oyunda yokum dese de, onun gizli rolü bilinmektedir, bunun için önemli noktaları vuruluyor, hatta onun özgürlük alanı bilinerek vuruldu ve senaryoya müdahil edilmesi sağlandı!

Bu bölgede hiçbir ülke bu tür oyunda yer alamam diyemez, bu mümkün değil, bu yüzden iki akşam önce üçüncü rol arkadaşları ülke, bu küçük ülkeye havadan saldırı düzenledi!

Senaryo yazarı Baba ülke çok rahatladı bu saldırının olmasından çok memnun, her gün saat ve gün veriyorlardı! Bu saldırının olacağından emin bir şekilde!

Beklenen saldırı oldu ve oyun devam ediyor, silah sanayi ve tüccarları çok memnun, bu iş planlandığı gibi sürecek ve bu oyuna dahil edilmek istenenler, kullanılmak istenenler, çöküşe gönderilenler çökecek!

Şu an itibari ile iflasa sürüklenen bazı ülkelerin yüklenen rollerini oynamaları için sıra beklediklerinden eminim.

Bu sıra bize gelince savaşın tedarikçisi değil, bizzat oyuncusu olunacağından kimsenin şüphesi olmasın!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?