USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PASİF MUHALEFET, BAŞARI GETİRMEZ…

18-06-2019

Geçen Pazar günü bir masaya oturan muhalefet ile iktidar ın İstanbul belediye başkan adaylarını canlı olarak izleme fırsatı bulamadım…
Bu karşılaşmadan çok şey bekleyen vatandaş ın program sonrası tepkileri ise pek umut verici olmadığına şahit oldum.
Programda soruların saray tarafından hazırlanacağını bekliyordum, ama cevaplarında saray tarafından sansürleneceğine inanmıyordum.
Bu tv programında vatandaşın ortak kanaati, “bu muhalefetten bir şey çıkmaz.” Oldu, bu çok ilginç bir sonuç ve bu programın galibi, iktidar adayı oldu.
Satır başlıklarına bakacak olursak, özellikle Suriyeli mülteciler konusunda, hemen, hemen iktidar ile aynı dili kullanan muhalefet adayı…
“Suriye politikasında yalnız bırakıldık” cevabı ve bu mültecilerin sorununun çözümü konusunda, tam bir teslimiyetçi tavır takınmak, muhalefete yakışmadı.
Sanırım kayıtlı Suriyeli seçmene yönelik yapılan bu cevap ve açıklamalar, yereldeki İstanbulluları hiç tatmin etmedi, bu cevaplar bekleneni vermedi…
Suriyeli mülteciler kimin politikaları sonucu bu hale getirildiler, sorusuna cevap aranmalı ve bu cevap doğrultusunda, konuya çözüm getirilmeliydi.
Başka devletlerin içişine karışarak, onların içini karıştırarak, onların memleketlerindeki savaşa taraf olarak, bölgeye barışı getiremezsiniz…
İşte bu noktada muhalefet muhalefetliğini yapmalıydı ve pasif bir direniş sergilememeliydi, ikincisi işsizlikle mücadele konusunda değinilirken…
Biz 16 milyonluk İstanbul un işsiz sayısındaki artışların sadece istihdam politikası ile tarif edilmesinin çok basit ve çok yavan kalacağına inanıyoruz…
Merkezi hükümetin, ekonomik programları, merkezi hükümetin, dış politikası, merkezi hükümetin, eğitim politikası maalesef, başta <İstanbul olmak üzere, ülkeyi bu hale getirdi.
İstanbul demek Türkiye demek ise, İstanbul da ki sorunlar Türkiye nin tamamını ilgilendirir ve ulusal politikaların yanlışlığı direk o metropolü etkiler.
Siz İstanbul ilinin trafik sorunlarını çözerken, aynı zamanda tüm Türkiye nin trafik sorununa çözüm getirmiş oluyorsunuz.
İstanbul da park sorunu çözülürken, Türkiye genelinde bu çözüm devreye konulmakta ve tüm Türkiye rahatlamaktadır.
İstanbul un asayiş sorunu, İstanbul un güvenlik sorunu, İstanbul un, sosyal ve sağlık sorunları tüm Türkiye yi etkilemektedir.
Aslında bu karşılaşma bir iktidar ile muhalefetin siyasi hesaplaşmasına dönüştürülmeliydi ve bu merkezde muhalefet iktidara hesap sormalıydı.
Muhalefet pasif ve korkak, dövüş yapınca, iktidar bu karşılaşmadan, galip olarak ayrılmasını bildi, tartışma programı sonrası, anketlere bakılınca, bu sonuç ortaya çıkıyor.
Binali Yıldırım % 48 oy ve İmamoğlu ise % 47.7 ile programın sonucu, ilk anketlerde kamuoyuna açıklandı, bu gösteriyor ki, muhalefet hala iktidara talip değil, şimdiden İstanbul iktidarın oldu diyebiliriz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?