USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PATATES, SOĞAN, DOMATES…

14-04-2021

İktidar partisi ekonomik yapılanmada, nihayet çözüm yolu buldu, tarladan ürünü alarak, bedava dağıtmak!

Peki, bu hem üretici, hem de tüketici için çözüm olur mu? Bu şekilde ekonomi ve üretim düze çıkar mı? Bu soruların cevabını biz yaşayanların vermesi gerekir.

Gerçi kararları sarayın nimetlerinden yararlanan ve birkaç yağlı maaş alanlar veriyor, ama her şeye rağmen bu kararların yanlışlığını bizlerin de haykırması gerekir.

Aya kafa vuran bir ulus, bölgede savaş sanayisi ile övünen bir güç, nasıl olurda ekonomisini, soğan ile patatese teslim eder.

Bütün ekonomik sorunlar bu iki temek ihtiyaç olmayan ve kullanılmamasında bir sıkıntı yaratmayan, bitkide mi bulundu.

Soğanın ve patatesin besin değerini bilmiyorum, biz toplum olarak, fazla patates tüketen bir beslenme alışkanlığına sahip değiliz…

Bizde en fazla et ve özellikle sebzede ise domates hayranıyız, fakat duyduğum kadarı ile domates, tek tek ambalajlanarak, artık kilo ile alınmasının mümkün olmadığı bir sebze haline gelmiştir.

Geçen gün tezgahlarda pek müşteri bulmayan Ispanak üreticileri de haykırıyorlardı, bizim de ürünümüzü tarladan alın diye…

Biz bu gidişle ne kadar işe yaramaz sebze ve meyveler varsa hepsini alıp, davul zurna ile dağıtmaya başlayacağız…

“El gidiyor aya, biz yine kaldık yaya” misali, ne olursa olsun, gıda tüketiminde maalesef temel ihtiyaçlara ulaşım kısıtlı olacaktır.

Bizler artık kilo ile et almaya, kilo ile patlıcan, domates almaya hasret kalacağız, sofralarımızdaki, bol domatesli salatalar yerine, bol yeşillikli, Marul ve lahana ağırlıklı salatlar ile bedava soğan, o da bulursak yemek zorunda kalacağız.

Bu günlere de şükretmemiz lazım, yiyecek ekmek, hatta askıda ekmek bulmamız bile zorlaşacağı günlerin önümüzde olduğuna inanıyorum, yerelde siyasilerimiz, düşünce ve proje bazında bir şey üretemedikleri için, bizlere de aynı reçeteyi okuyorlar…

Geçen gün il teşkilatının Batman kamuoyuna dağıttığı basın açıklaması doğrusu beni şaşırttı.

Bizim Soğan ve Patates üreticisi çiftçimiz olmadığı gibi, bu iki ürünü tüketen bölge insanı da çok az, buna rağmen, Konya ve çevresi için yapılan açıklama bizde de aynı şekilde yayınlandı!

Yani köylümüz, çiftçimiz bir şey üretemediği gibi, siyasilerimiz de hiç üretemiyorlar, bu gün siyasi iktidardan hiçbir soru da sorulmayacak hale geldik!

Onlar söyleyip onlar çalacak ve yine onlar oynayacak, hem çalıp hem de oynamak, bize ise seyirci olmak düşüyor!

Bu ekonomi eğer Soğan ile Patates e kalmış ve Domatesin halini göremeyecek kadar kör olmuş ise bu gidişatın sonunun açlık ve yokluk olacağını bilmemiz gerekir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?