USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PEKER’İ DİNLERKEN…

17-05-2021

İlk günden beri takip ediyorum, sayın Sedat Peker i, her kesin tersine ona sayın dememe müsaade edin, bu videolardan sonra kendisine karşı olan tüm düşünce ve duygularımın değiştiğini ifade etmek isterim.

Bir mafya çetesi yöneten, derin devletle iş tutan, ömrü cezaevlerinde ve büyük soyguncu ve devlet millet düşmanları ile geçen, tamamen kirli alemin içinde biri…

Ama daha gençliğinin ilk yıllarından beri okuduğu kitaplar ve sahip olduğu bilgi birikim ile entelektüel donanımına şapka çıkartılır…

Sol görüş ve düşüncelerden tutun, Marksist Leninist, hareket, Che dan tutun, Sovyet sosyalist cumhuriyetlerine, kadar anlamaya çalıştığı bu sistemler…

Kapitalist sistemden tutun, İslam düşüncesi ve İslam mezhepleri bu mezhepler arasındaki karşılaştırmalar, Aleviler hakkındaki tespitleri, kahramanca yaklaştığı Seyit Rıza’nın şehadet indeki asaletini övmesi!

İslam hareketinin, özellikle Hasan el Benna, Sait Havva ve Seyit Kutup çizgisinin takip edilmesi, bu hareketlerin tamamından haberdar olması…

Türk siyasal hareketinin içinde bizzat yer alarak, tüm liderlerinin biyografisinin çok iyi tahlil etmesi, biraz da abarttığı Turancılık ve vatanseverlik sosları!

İşte bu kısa ömrüne sığdırdığı bunca kitap ve araştırmaların içinde olması, her kasetinde bir kitap ile şifreli mesajlar yayması, aklın ve zekanın ürünü olan, planlı yaklaşımı…

Bazı kasetlerinde her ne kadar aklını tatile çıkardığını iddia etse de, ben onun aklı ve zeka karışımı bu çalışmasını, filozofça görmekteyim.

Bu günün iktidarını ve çöküşünü, laf arasında dile getirirken, yine de dönüş bileti için, bazı yerlere temkinli yaklaşırken, intiharların sebep ve sonucunu gösterirken, Soylu ya yüklenmesi, tamamen aklın ürünüdür!

Sarayın başını şimdilik ayrı tutarken, ara sıra devlet yetkililerine savururken, aslında devletin kendisini kusturmaktadır ve sistemi yerden yere vurmaktadır. 

Mesajlarından birinde ise, Çevre ve şehircilik bakanlığından ayrılmayan Soylu’nun İmar, ıslah planları ile ne işin var? Diye soruyor.

Bu konu açıldığında, Kayyumların bu bölgede imar üzerindeki, aktardıkları kaynakların iç yüzü de ortaya çıkacaktır!

İşte o zaman bu bölge illeri ve belediyeleri üzerinden oynan rant oyunları da deşifre olacaktır. Ben 95 yıllarını bazılarına hatırlatırken işte bu olan bitenden söz ediyordum!

Sayın Sedat Peker hem bir çetenin reisi hem de bir aile reisi ve vicdanlı bir mafya olarak, dikkat çekiyor, çocuklarına ve ailesine yaklaşımı, eğitim tekniği ve uğradığı ihanetler, aynı zamanda şefkat ve merhameti onu bu gün bu seviyeye getirmiştir.

Konuşurken, laflarına ve edebine dikkat eden Peker, Mehmet Ağar gibi ve Alaattin Çakıcı gibi kendini ifade etmekte pek sıkıtı yaşamıyor!

Gazeteciler ve siyasilere yaklaşımı ise çok enteresan, hepsini sanki kendisi yetiştirmiş gibi, kalemleri satılık olanlar, inançları sahte olanlar ve devleti kandıranlar!

Ben böyle bir lidere Reis derim ve başımın üstünde yeri var derim, düne kadar onun adı ile ekmek yiyen yerli siyasetçi ve bürokratlar bu gün onun adını bile dillerine almamaları ise onların saltanatını sarsacağından korktukları içindir.

Dikkate alınması lazım ve bu beynin dışarıya kaptırılmaması gerekir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?