USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PLANIN ORTASI BUYSA, SONU NE OLUR!

10-09-2023

 Maliye bakanı ve ekonomistleri, ekonomide orta vadeli planlarını açıklarken, sadece vatandaşı orta vade de nasıl sıkacaklarını açıkladılar!

Orta vadeli plana göre bundan sonra asgari ücret ve memur işçi maaşları, tahmin edilen enflasyon oranına göre yükseltilecek!

Bu ne anlama geliyor derseniz, bundan sonra TUİK e çok daha iş düşüyor demektir! TUİK gelecek yılki enflasyon oranını yüzde 10 belirler ve asgari ücret ile memur maaşları gelecek yıl için yüzde 10 olur.

Tahminlerin tutmaması ise yılsonunda belli olur ve o zamanda At ı alan Üsküdar ı geçmiş olur! Yani al sana bir AK kazık daha dersiniz ve sessizce maaş zammını yersiniz!

Yemesen veya sana yetmezse ne olur? Hiçbir şey yeni bir uzun vadeli plan ile yeni algı ve yeni umutlar oluşturarak, sizi bir yıl daha uyuturlar!

Bakın işsizlik oranları yükseliyor mu? Hayır. Neden acaba hiç düşündünüz mü? Ben bir Youtube kanalından edindiğim bilgiye göre bu yıl son bir ay içinde, Avrupa ülkelerine işsizlik nedeniyle göç edenlerin sayısı, Suriye ve Afrika ülkelerinden üç kat fazla!

Yüzde üç yüz artış ile beş bin beş yüz kırk dört kişi yalnız son yirmi günde Almanya ya iltica etmiş diğer ülkeleri hesaba katmıyoruz, Amerika, Kanada, Avustralya…

Bu orta vadeli planın başka bir varyantı ise, yani bizi fena halde sarsacak ve ekonomik dengemizi bozacak olan, kredi kartları ile ilgili kısıtlama olacak!

Kredi kartları ile yaşama alışanlar çok sıkıntı içine girecekler, bu kredi kapısını da vatandaşa kapatmayı planlıyorlar orta vadede.

Yani orta vade halkı yolmaya planlanan bu planda maalesef her şey çalışanın omzuna yüklenecek, bu ekonomik kriz bu kitleden çıkarılmaya çalışılacak!

Bu dünya düzeninin bozulmasına ve tüm dünya da, nüfus değişikliklerine, coğrafik değişikliğe, sosyal ve kültürel değişikliğe yol açacaktır.

Türkiye de, çalışma ortamı bulamayanlar, sistemden umudunu kesenler, geleceğini karanlık görenler ve çaresiz kalanlar, çareyi sınırları aşmakta buluyor! 

Bütün dünya ülkelerinde, bu tür demografik değişiklikler e karşı önlemler alınmaya çalışılıyor, Avrupa ve Amerika gibi hayat seviyesi yüksek ülkeler buna bir çözüm bulmaya çalışıyor!

Avrupa ülkeleri Suriyeli göçü nü engellemek için Türkiye ye yardım ederken, Türkiyeli göçünü hiç hesaba katmamış.

Suriyeli sığınmacılar Türkiye’yi vatan edinirken, Türk vatandaşlar ise diğer ülkelere sığınmak zorunda kalıyor.

Bir nevi vatanları işgal edilmiş, ülkeleri savaş ortamında olan ülke vatandaşları gibi, sisteme güç getiremeyen veya sisteme ayak uyduramayanlar, maalesef ülkeyi terk ediyor!

TUİK ise her ay işsizlik oranlarını açıklarken, gururla yüzde 10’lar seviyesinde geziniyor, bence TUİK işsizleri hesaplarken, sadece Türkiye vatandaşı değil, Suriyeli vatandaşları da işsizlik hesaplamasında sepete dahil etmeli. 

Türkiye vatandaşları vatanlarında yabancı durumuna düşmüşler

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?