USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

POSTACI KAPIYI KAÇ DEFA ÇALAR? - 2

24-06-2021

Parti kapatma meselesi bir zamanlar demokratik sistemine uygun olmadığı gerekçesi ile kaldırılması gerektiği mecliste tartışılmıştı.

Bu güne kadar birçok parti kapatıldı.

Bunlardan en fazla Kürt vatandaşların kendini temsil ettiğine inandığı partiler kapatıldı.

Söz konusu partileri iktidarın oyları ile kapatırken boşta kalacak Kürt vatandaşların oylarının iktidar partisine döneceği düşüncesi ile bu yöntemi seçtiği idea ediliyor.

Partiler kapatılıp farklı adlar ile yeniden açıldıktan sonra oylarını artırarak % 10 barajını geçip TBMM'de yerini aldı.

HDP mahalli seçimlerde ve milletvekili seçimlerinde meclise üçüncü parti olarak girmesi tesadüfi değildi.

Bölge şehirlerinde birçok il ve ilçenin belediye başkan ve eş başkanı kazanması vatandaşların yaşadığı il ve ilçelerin bölge insanları tarafından idare edilmesine inandıklarının sandıklara yansımasıydı.

Göreve başlamalarından kıssa süre sonra haklarında suçlamalar yapılarak başkanlar görevden alındılar.

Yasalar kişiler hakkında suçlama olduğu zaman hukuki olarak suçlu oldukları ispat edildiği zaman görevden alınırlar.

Suç istinadında bulundu ideası ile belediye başkanları görevden alınıp mahkeme sürecinin beklenmemesi alınan kararın yanlış olduğunu gösteriyor.

Seçim sonra belediye başkan ve eş başkanlıklarını kazanan il ve ilçelerin çoğuna kayım atayarak halkın oylarını yok saydı.

Seçilmiş HDP milletvekili seçilen onlarca milletvekilinin vekillikleri meclis kararı ile düşürüldü.

Gergergerlioğlu'nun yıllar önce paylaştığı bir twitter nedeni ile vekilliği sonlandırılan iktidar partisinin paylaşılan haberin yayımda kaldırılmamış olması amacın aktif vekillerin devre dışı bırakılması amacıyla gerçekleşmişti.

Yargıtay başsavcılığının HDP'e kapatılması amacı ile Anayasa mahkemesine sunduğu talebi Anayasa mahkemesi tarafından kabule edildi.

Süreç HDP'in kapanması ile son bulursa.

HDP seçmeninin oylarının muhalif partilere verilerek kullanılacağı ihtimali yüksektir.

Postacı kapıyı iki defa çalar söylevi HDP'e açılan kapatılması ile mukayese edilirse; yedi partiye kapatma davası açılması postacı misali kapıları iktidar desteği vermelerini istemelerine Kürt seçmeninin vereceği yanıt.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?