USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PPK TOPLANTISINI BEKLEYENLER…

18-11-2021

Dün sabahtan ekonomi dünyası ve politikacıları saat 14’te PPK’nun alacağı kararı beklemekteydiler, kimisi endişeli kimisi ise kendinden emin ve kararlı…

İktidar tarafı sabah erkenden sanki ne olacağını bildiği, kendinden emin ve endişe duymadan, sonucun ne olacağını bilerek beklemekteydiler.

Ama muhalefet ve onun yorumcuları sabahtan youtube kanallarından kör dövüşü gibi sağa sola sallamaya başlamışlardı.

Gözleri ile göremedikleri için ve kulakları ile duymadıkları için, tek çareleri bilimsel verilerle, tahminler yapmak ve ne olacağı konusunda iz sürmek.

Tabiri caiz ise Köpeklerin iz sürmesi gibi, koklayarak ve kuyruk sallayarak, yapılan aramalarda döşeme altına süpürülen artıkları bulmaya benziyor bunların tahminleri.

Kimisi, hatta bir çoğu toplantı öncesi tahminlerin yüz baz puan faizlerin düşürülmesi olacağı ve bu da kıyamet kopması için en büyük sebep olarak görülmesi.

Bir başkası ise bu faiz indiriminin ekonomideki bilimsel yorumunu yaparken, İhracatçıların servetlerine servet katarken, yoksulu daha da yoksullaştıran bir politika olacağından endişeli…

Bir başka yorumcu ise en ilginç olanı ya İMF veya Rezalet diye iki kötü senaryo ile yorumluyor 18 Kasım 2021 saat 14.00 haberlerini…

Oysa iktidar tüm bu yorumlara ve iddialara gülüp geçiyor benim tahminime göre, tamamen kapalı kapılar arasında ve istedikleri kadar bilginin sızdırıldığı iktidarın ekonomi politikası tüm bu tahminlerin çok gerisinde olduğuna inanıyorum.

Nedenine gelince, kimse hazinede ne var ne yok bilmediği gibi, sarayda ne konuşulduğu ve Merkez bankasına ne talimat gittiğini bilmemektedir.

Bu kadar kapalı bir ekonomi politikasında bilimle hareket etmek çok sakat bir düşünce yolu olmaz mı? Bunun yegâne yolu, ekonominin kitabını yazan ve ekonomist olan cumhurbaşkanına teslim olmak olmalıdır.

Tahmin edip kafa yoracağımıza ve kendimizi ülke elden gidiyor, hepimiz batıyoruz diye yorum yapacağımıza işin uzmanına güvenip teslim olmak en iyisi!

Saray ve onun iktidarı kendi hesabını, ihracat üzerine ve gelişmesini, büyümesini, ihracat üzerinde yapmış ise bunu görmek ve buna razı olmak gerekir.

Nihayet saat 14.00’ü bulunca, dün Kabcıopğlu faizi beklendiği gibi 100 baz puan indirdi ve kıyamet kopmadı, ülke dağılmadı, dolar yeni rekor kırmadı, yani 15’i bulmadı, bulsa da 20’ye gelse de haram olan Faiz AKP iktidarına yakışmıyor ve düşürülmesi gerekir.

Nereye kadar derseniz bence haramın azı, çoğu yok, haram haramdır, bir an önce faiz 0 olmalı böylece herkes rahat etmeli. 

Helal olsun işte ülke böyle yönetilir, işte ekonomi böyle düze çıkarılır, dövizi olan ve ihracat yapan yaşadı, yoksullar ise daha da yoksul, ilerde asgari ücreti de 3 500 TL den fazla olmayacağını bilmeniz iyi olur.

Ayrıca Resmi gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren, 100 doların üzerinde dolar alanların TC sorgulaması ile ilerde, tıpkı FETÖ terör örgütünün banka Asya dan, belli tarihten itibaren hesap açanların terörist ilan edilmesi gibi, bu günden sonra döviz alanların DTÖ Döviz terör örgütü üyesi olarak cezaevine atılacaklarının da bilinmesini isterim!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?