USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PROJE VİRÜS CORONA, NASIL ETKİ EDİYOR!

29-03-2020

Benim aklım ermiyor, aklı eren ve sağlıklı düşünüp bu virüse bir anlam veren biri varsa, beni de ikna etsin lütfen…

Corona virüsü, her Kış aylarında olduğu gibi, üst solunum yolları enfeksiyonu olarak, önce Çin de çıktığı iddia edildi, peki buna inanalım…

Bu virüs şayet proje virüs değilse, bu virüsü bütün dünya birden neden bu kadar meşhur hale getirdi, neden bu virüs bu denli ilgi gördü?

Bu soruların cevabını almış değilim, hep çelişkili ve hep anlamsız, cevaplar alıyorum, önce Çin in yaban hayvanlarını yiyen etçil insanların arasında yayıldığı iddia ediliyordu!

Sonra bunu dalga, dalga Asya dan Orta doğuya, oradan Avrupa ya, Afrika, Amerika ve Kanada… Bu yayılış ve bu gidişi ise çok sesli ve çok gürültülü olmuyor mu?

Bu virüsün yayılmasını sanki gizli bir el her taraf bilerek yayıyor ve yayın organı ile yaygınlaştırıyor, bakın her gittiği ülke de önce ünlüleri ve medyatik olanları yakalıyor!

Kamuoyunda tanınan ve çok bilinen kişiler hemen nedense önce bu virüse yakalanıyorlar, Çin ile veya Çinlilerle hiçbir teması ve ilgisi olmayanlar…

Bakın Almanya Sanşölyesi, İngiltere kraliçesi, Fransa cumhurbaşkanı, Amerika başkanı, Futbolcular, mankenler, sinema sanatçıları…

Bizde de hemen birkaç ünlü ön plana çıkmadı mı? Çıktı özellikle Fatih Terim, ve GS ikinci başkanı A. Rahim Albayrak!

Trabzon spor başkanı hemen bu konuda sitemlerini kamuoyu ile paylaşmadı mı? Buna inanmadığını ve bu açıklamaların şüpheli olduğunu söylemedi mi? Söyledi hem de basında ve sosyal medya da kimse de ona cevap vermedi!

Benimde dikkatimi çekiyor! Neden bu kişiler ve ünlü bilim adamları bu konuda acizx olduklarını ve çelişkili yayınlar yaptıklarını anlayamıyorum…

Bakın Türkiye de; Süreci iyi yönettiğine inanılan Sağlık Bakanı ve onun bilim kurulunun içinde olduğu tavırlara çok ilginç değil mi?

Altı ay önce tüm dünya ya yayıldığı iddia edilen ve dört tarafımızda, ülkelerde görünen virüs daha on gün önce hiçbir vakasına rastlanmamıştı!  

Bilim kurulu oluşturulup sağlık bakanı süreci yönetmeye başladığından sonra, herkes dökülmeye başladı, her gün on kat katlanarak vaka sayısında hızlı artış yaşandı!

Bilim kurulu toplanıp her gün insanlara işkence yapmak ve hayatı durdurmak için adete projeler çizerken, maalesef virüsü etkisiz hale getirecek hiçbir bilimsel açıklamaları yok!

Bu kurul bilim kurulu mu? Yoksa sıkıyönetim kurulu mu? Buna da bir anlam veremedim, kim bu bilim kurulu, kimlerden oluşuyor, kimin emri ile oluşturuldu ve kime hizmet ediyorlar!?

Bilim kurulu bildiğim kadarı ile bir sorun, hastalık veya virüs ortaya çıktıysa hızla bunun çaresini araştırıp çözüm bulan kurul olmalıdır!

Bu şekilde bilim kurulu üyeliğini bende yapabilirim, çıkmayın dışarı, ellerinizi kolonya ile yıkayın, tokalaşmayın, sarılmayın, sevişmeyin…

Bunlar aciz bilim insanının çıkaracağı çözümlerdir, insanları uzaklaştırmak, onları izole ederek, hayattan koparmak, eğitimlerini, iş hayatlarını durdurmak, en kolaycı bilim adamlığına kaçmıyor mu?

Neden kimse bunları sorgulamıyor ve her kes, bunları onaylayarak onların dediğini yapmaya meylediyor? 

Bu tedriç ve bu yasaklarla, çocuklar eğitimsiz ve cahil, gençler işsiz ve psikopat, aile büyükleri ise iflas etmiş perişan bir halde üç ay sonra tam bir deliler ülkesine dönmeyecek miyiz?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?