USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

RAMAZAN POLİTİKALARI!

17-03-2024

Ramazan ayı boyunca, inanan kişilere sözde vaaz ve nasihatte bulunanlar, onları iftar sofralarına ve mukabele yapmaya, namaz kılarak, teravihlere teşvik etmeye çalışan siyasi dincilere…

Kandillere sözde o dindarlara manevi hava veren ve onların maddiyatlarını sömürerek onları yoksullaştıran siyasi güçlere karşı özellikle Ramazan ayı içinde uyanık davranmak gerekir.

Tamamen sömürüye ve mal biriktirmeye karşı olan, kazandığını insanlarla paylaşmaya teşvik eden bir din mensubuyuz, buna rağmen günümüz dindarları mal biriktirme ve kimseye koklatmama peşinde!

Sömürüye karşı, adaletsizlik, hukuksuzluk ve insan haklarının ihlal edilmesine karşı tam bir devrimci kararlılık ile indirilen bu din mensuplarının bu gün ki hali içler acısı!

Tam bir cahiliye devri karanlığında bocalayan, battıkça batan ve ne yaptığını bilmeyen, Allah a ibadet ettiğini sana oysa tamamen putperestlerin yaşam biçimine sahip bir toplum! 

Din ve inanç ile ilgili çağdaş alimlerin bilgi ve düşüncelerini tıpkı peygamberler döneminde getirilen gerçekler gibi ellerinin tersi ile iten bu gün ki İslam toplumunun bir çoğu ne yaptığını bilmiyor

Bu ay boyunca tanıdığım ve bildiğim çağdaş İslam alimleri tarafından yapılan İslami yorumları sizlerle paylaşmak isterim.

Bu gün İslam da mal mülk biriktirmek yani KENZ üzerinde alimlerin açıklamalarını paylaşmak isterim.

“ Altın ve Gümüş biriktirenler üzerin inen ayetleri yorumlayan alimler, özellikle kağıt para öncesi tedavülde olan ve kullanılan para birimi, daha sonraları bu para birimleri yerine kağıt paralar çıkarak, bazı ekonomistlerin dediği üç kağıt devri başlamış oldu!

Bunlar çek, senet ve kağıt par olarak nitelendirilen bu günkü ekonomik sistemde kullanılan ticaret mübadele araçlarıdır.

Birçok yasadışı yollarla kendine servet yapanları, Allah açıkça uyarmış ve tehdit etmiştir, bu yollar mal biriktirmeyin, yani, hırsızlık, sömürü, kaçakçılık, rüşvet, dolandırıcılık ve mala çökme gibi yollar…

Kuran KENZ yapanların sırtlarına, yüzlerine ve göğüslerine vurulacak diyor, neden acaba bu kadar tehdit dolu bir şekilde bu sistemi ret ediyor?

Bu şu anlama gelmemeli, yatırım, ticaret ve imalat için yapılan servetlere karşı değil dinimiz, ancak bu ayetlerin ışığında, kendisi için mal ve servet biriktirenlere hitaben insanlar uyarılıyor!

Yani kimsenin yararlanamadığı, toplum ve ekonomik dünya dışına itilen, sadece kendi çıkarına biriktirilen para ve mallar için bu ayetler indirilmiş.

Bu şekilde kendi şahsi için, mal ve para biriktirenlere karşı onlar ateşte dağlanacaktır diyerek onları tehdit ediyor!

Bu şekilde mal biriktirenlerin yapacağı dört yol vardır, yani Kuran a iman edip inananlar için en önemli kurtuluş yolu infak yapmak birinci yol.

Yani malını birilerine özellikle dikkat edilmesi gereken, ihtiyaç sahiplerine dağıtmak, asgari geçim standardının altında olanlara vermek!

Ama nasıl vereceksin? Bir yazlık, bir kışlık ev, evin içinde standart ev eşyaların, eşin ve çocukların, aracın ve sana bir yıl yetecek erzakın olduktan sonra geriye kalanı dağıtabilirsin diyor hadisler…

Yani dünya standartları üzerinde yaşayacak ve fazladan eşya ve paran olacak, yanında ise komşun aç yatacak, bu malı ondan saklayarak, onun mutsuz yaşantısına göz yumacaksın bu İslam değil ve buna KENZ denir.

İkincisi Vakıf etmek yani bir kuruma bağışlayarak, halkın genel kullanımına bağışlamak, bundan tüm insanların yararlanmasını sağlamak.

Üçüncüsü Karzı Hasen, yani karşılıksız borç vermek, faizsiz ve gelirsiz, malınızı iş yapan birinin hizmetine sokmak anlamına geliyor!

Dördüncüsü ise iş ve istihdam alanlarına yatırım yapacaksın. Kısacası malı elinde tutup biriktirmek büyük bir günah, bunun bu dört yoldan birinde elinden çıkarmak gerekiyor.”

Bu açıklamalar ile ilgili Youtube KENZ videosu İ. Eliaçık dinleyebilirsiniz.

Hayırlı ramazanlar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?