USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

REJİM FARKLI, SİSTEM FARKLI, SONUÇ!

26-03-2023

Yine yeni bir seçime doğru hızlı bir şekilde gidiyoruz, bu yıl yapılan seçim diğer seçimlerden çok farklı olacak, kimse bunun farkında değil!

Bu seçime asılanlar, bu seçimle birlikte eski rejim taahhüdünde bulunanlar, nasıl bir rejim altında seçim yapacaklarını tahmin edemiyorlar.

Hala kendilerini eski rejimde yani demokratik laik ve kuvvetler ayrılığının olduğu, her kurum ve kuruluşun, belirlenen yasal çerçevede hareket ederek, çalışacağını sanıyorlar.

Ne kadar saf ve ne kadar dünyadan habersiz olduklarını sanırım seçim sonrası anlayacaklar ama iş işten geçmiş Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş olacak!

Ben şöyle bir komplo teorisi ile benzer bir örnek ile empati yapmaya çalışayım, bunu anlayacak kadar aklı başında insan vardır umarım.

Bakın Rusya tek adam rejimine ve orada yapılan seçim sistemine ondan akıl alıp ders çıkarmak gerekir bence.

Putin tüm dünya ya karşı kendi kurduğu tek adam rejiminde, gayet demokratik, şeffaf ve usulüne uygun seçim yaparak, her türlü muhalefete karşı hep başarılı olamıyor mu?

İstihbarat ve onun başındaki idareciler, tamamen tek adam rejimine sadakatle çalışan devlet memurları ve Putin e bağlılıkları ile tescilli kişiler!

Bakın genel kurmay başkanlığı yönetim şekline, tüm askeri birlik ve komutanları tamamen Putin in bir işaretine ve emrine bakmakta, onula hareket etmektedirler…

Bakın hukuk sistemine tüm yargı ve onun başındaki anayasa koyucu ve yürütücüler ile hukuk adamlarına hiçbiri Putin in emrinden çıkmaya cesaret eder mi?

Bakın yine Wagner denilen özel hareket, düzensiz ve kuralsız olan, sivil silahlı milislere, her yerde ve her zaman, iktidarın hizmetinde, ölmeye hazır paralı milisler! 

Seçim olur, Putin başbakan olur, Medvedev cumhurbaşkanı, bir diğer seçimde süresi dolan yer değiştirir, bir Medvedev, başbakan, Putin Cumhurbaşkanı…

Yani rejim o hayalini kurduğumuz rejim değil, sistemde buna göre farklı işler, biz tek adam rejimi deyip tamamen demokratik şeffaf ve sandık özgürlüğünü hayal etmeyelim, rejimin yapısında bu yok!

Herkes şimdiden farklı hayaller ve senaryolar oluşturarak, anketlerin sonuçlarına göre hareket etmektedir.

Oysa bir oy kullanmak var, bir de o oyların nereye gideceğine karar verecek bir rejim var, bu rejim kimi isterse o saraya ve meclise gider kimse bunun farkında değil.

Hesaplar hep yanlış yapılmakta ve çok saf düşüncelere kapılmaktadırlar, oysa rejim sistemi belirler ve rejim elinde bulundurduğu güçleri ile istediği gibi sonucu belirler!

Herkes bir hesap içinde bu rejimin sonu gelecek, bu rejim sona erecek hesapları yapıyor, oysa bu rejimin kurduğu sistem ile seçime gidiyor!

Bu rejimi kuranlar ve bu güçleri elinde bulunduranlar buna müsaade edecek kadar saf ve aynı zamanda aciz mi?

Bakın rahatlığa ve bakın tavırlara, her bakanı bir ilde aday yapan bir rejim bu baklanların elindeki güçleri kullanmayacağını mı sandınız?

Bu kısa süre sonra yapılacak seçimden sonra bir dört yıl daha bu rejimin yıkılması için hayal kuracak olanların bugün nasıl bir gaflet ve delalet içinde olduklarını yaklaşık 45 gün sonra anlayacağız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?