USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

REKTÖR OLDUĞUNU FARK ETTİ!

11-10-2020

Yeni dönem Rektör atamaları yaklaşırken Rektör Durmuş nihayet rektör olduğunu hatırladı, önce kapattırdığı, teknik bölümlerin iş adamları ile ilgili teknopark’ı hatırladı.

Daha sonra Batman Üniversitesinin öğrenci sayısını ve çevre il üniversitelerinin öğrenci sayısını göz ardı ederek, böyle bir istatistiğe ihtiyaç duymadan, Batmanlıyı aldatacağını sanarak (bu güne kadar yaptığı gibi) Batmanı öğrenci şehri gösterme gafletine girdi. Oysa gerçekler ve rakamlar onu yalanlıyor. (12.203 öğrencisine karşılık Siirt Üniversitesinin 14.372 ve Bingöl Üniversitesinin 14.596 öğrencisi bulunmaktadır)

Birde yanına Batmanlı olduğunu iddia ettiği, iş adamı olarak gösterdiği, iş ve iş adamlığı ile ilgisinin olmadığı, iş olarak tek bildiği, yemek işi, oturmak işi ve geğirerek boşaltma işinden başka iş yaptığına hiç bir delil olmayan, rektörün her yalanına baş sallayan, emme basma tulumba...

Bir şehrin öğrenci şehri olması için, akademik kadro rakamlarına bakacak olursak (Güncel rakamlara göre Batman Üniversitesinin 443 öğretim elemanına karşılık komşularımız Siirt Üniversitesinin 594 ve Bingöl Üniversitesinin 680 öğretim elemanı bulunmaktadır.)

İşte rakamlar iste utanç tablosu, işte gerçekler, birde vizyon programında yalan dolu vizyonu ile misyonsuz açıklamaları ile işi yeme ve sıçma olan yağ tulumlarına hitap eden tiksindirici tavrı ile herkesin gözünün ortasına bakarak, işkembeden atması...

Bu mu vatanseverlik bu mu milliyetçilik?

Bu böyle olmamalı böylelerine bu fırsat verilmemeli, bu ilin sahipleri, valisi ve milletvekili bu yalan makinesini çağırıp ona hesap sormalılar.

Bu şehri üniversite mezarlığına çeviren, bu şehri cahil ve eğitimsiz bıraktığı için bu adamı sopalarla dövüp kovmaları gerekirdi.

Bu programı yapan ATV programcılarına ve genel yayın yönetmenine de şunu söylemek isterim, her yalancının yalanını araştırmadan programa almak yayın ilkelerinize yakışır mı?

En azından YÖK sayfasına girerek Batman, Siirt ve Bitlis üniversitelerinin öğrenci sayısını karşılaştırabilir ve Batman’ın Nüfus yapısına göre neden bu kadar az öğrencisi olduğunu Rektör Bey’e sorsaydınız.

Biz öğrenci şehri değil, üniversite mezarlığına nasıl çevrildiğimizi sormalarını beklerdim ATV programcısından.

Biz aylardır üniversitemizin bu hale düşmesinin sebep ve sonuçlarını, tek sorumlusunun ise rektörlükten uzak davranışları ile sokak kabadayısı tavır ve tutumu ile Rektör Durmuş olduğunu yazıyoruz.

Ama bir Allah’ın kulu çıkıp hesap sormuyor, kimse bu kadar olumsuzluğun üzerine gitmiyor, herkes sus pus, her kes kör ve sağır.

Neden?

Nedeni ise herkesin rektörden bir beklenti içinde olması, herkesin çıkarcı düşünmesi, kimine kadro, kimine ise iş vaadi ile yakınlaşması...

Üniversiteyi kendi çiftliği gibi kullanan ve sırtını dayadığı yerlere şirin görünen rektör, bulduğu her fırsatı değerlendirerek, saraya ve sarayın siyası ortağına mesaj vermektedir.

Bu tavrı ve bu davranışları ile Batman’ı ve Batman Üniversitesine zarar verirken, devletin milyonlarını ise toprağa gömmekte ve havaya savurmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?