USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞAMPİYON İLDE, COŞKULU KUTLAMA!

29-04-2024

Dün akşam saatlerinde ünlü Diyarbakır Caddesi, bölgenin önemli illerinden ikisinin şampiyonluk kutlamalarına sahne oldu!

Gençler kardeş takım olarak gördükleri AMED Spor ile Petrol sporun aynı günde şampiyon olmasını çifte bayram olarak gördüler…

Caddelerde araç konvoyları, havai fişekler, korna sesleri ve marşlar eşliğinde, davullu zurnalı kutlamalar yapıldı!

Kimsenin umurunda değildi, kim kiminle ne yapmış, bu memleketin hali ne olacak, yarınımız garantide mi?

Gençler ilk fırsatta kendini sokağa atmış otomobili ve yakıt parası olan ise aracına çoluk çocuk binip caddelerde, şenliklere katılmıştı. 

Evet, biz futbol karşılaşmalarında yeni bir üst lige adım atarken, sosyoekonomik yapımız ise biraz daha alt lige kaymıştır!

Kapanan iş yerleri, aşırı fiyatlanan harcama kalemleri, durma noktasına gelen inşaat alanları, işsizlerin büyüyen ordusu, okumaktan ve okula giden sayısında düşüşler!

Genlerin kumar ve uyuşturucu batağına yönelmeleri, her gün sönen bir aile ıramı ve gençlerin intihar eğilimi!

Biz eski yıllarda, yani geçmiş dönemlerde, eğitimdeki başarı ve kalite oranını tartışırken, bu maalesef okullu ve okulsuz sayısını tartışıyoruz!

Bu gün maalesef bir okul okumaktansa, bir imam hatipli cahil ve bağnaz bir eğitimli olmak daha cazip gelmektedir, nedeni ise hemen iş bulabilmesi!

Diyanetin bütçesi diğer kurum ve kuruluşların bütçesinin çok üstünde, bu kurumda işe alımlar hem daha kolay, hem de daha garantili!

Arapça ve Osmanlıca bilmeyen bir Diyanet işleri başkanının Din ve İnançtan söz etmesi, dindarların din işlerini yürütmesi kimsenin umurunda değil…

Bu memlekette, cahillikten değil, düşünen insanlardan korkuluyor, kim doğru ve isabetli bir yorum ve düşünce sergilese kendini mahkemede veya cezaevinde bulmaktadır!

Bu yüzden bu memlekette, düşünen insana ve eleştiren insana yer yok, türbelerde ve üfürükçülerde şifa arayan bir çağdaş toplum olma yolundayız!

Gözümüzü tüm çağdaş dünya ya kapatmış, en son ligde maç yapan bir takımın bir üste lige çıkması gibi, kendimiz ile övünüyoruz!

Oysa biz Batman, Diyarbakır olarak süper ligde top koşturmamız gerekiyordu, bundan elli yıl önce Türk futbolunda çok önemli bir yere sahip olan bu iki takım maalesef bu gün 3. ve 2. Ligde top koşturmak zorunda bırakılmış…

Bu bizim ne kadar geri bırakıldığımız ve ne kadar istismar edilmediğimizin en bariz ve açık örneğidir, yarın bu takımların yine spor ve futbol mafyası tarafından nasıl döküleceğine hep beraber şahit olacağız.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?