USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SARAYDAN OY KAÇIRMAK!..

21-05-2023

Saraydan oy kaçırmak, Kız kaçırmaktan daha zor olduğu, birinci tur seçimde ortaya çıkmıştır hem seçmen hem de adaylar arasında büyük bir denge farkı var.

Biz daha işin başında bu sonucun böyle olacağını söylemiştik, saraydan oy almak, iktidarı sallamak, ona seçim kaybettirmek pek kolay değil.

Hangi saray sahibi sarayını Halk istedi diye bırakıp gitmiş?

Hangi Padişah tahtı bırakıp gelin sayın halkım siz oturun demiş?

Bu tarihte olmayan ve sarayların olduğu yerde demokrasi, seçim ve sandık diye bir şey eşyanın tabiatına aykırı bir şey!

Bunu bildiği halde anlamayan muhalefet maalesef her seçimde bu yanılgıya düşüyor ve dünya aleme bizi demokrasi ile yönetiliyoruz görünümü vermektedir.

Hem de dünyanın en fazla katılımlı demokrasi seçimi olarak, hem de en dürüst ve şaibesiz yapılan seçim olarak ünlenmiş oluyoruz! 

Yüksek seçim kurulunun saray tarafından atandığını, güvenlik güçlerinin maaşlarının saraydan ödendiğini, istihbarat ve yargının saraya bağlı olduğunu göz ardı ederek!

Ayrıca kendi çevresini saran iş birlikçi hain ve satılmış kumpasçılarla dolup taşarken, oy veren, oy sayan, oyları tasnif eden ve oyları ilan eden herkesin saraydan yana olduğu bir seçim!

Geçen gün Ali Tarakçı’nın Youtube kanalından bir program izliyordum, KRT ve Anka Ajansı’nın kime ait olduğunu açıklayan bir CHP’li Gürbüz Çapan’ın Tuncay Özkan için söyledikleri ve itiraflarını dinledim.

Bu kadar açık ve ayan beyan bir saray işbirlikçisine seçim sonuçlarının ilanı nasıl teslim edilmiş hayret edersiniz!

Yanı başında ve çok yakınında olan bir isim maalesef Saray’ın iş birlikçisi ve beslemesi çıkmasın mı, bunu Kılıçdaroğlu’na daha önce bildirmelerine rağmen, CHP bu adamdan vaz geçmemiş!

Bile bile saray işbirlikçisi ile iş tutan bir muhalefetin saraydan oy kaçırmasının ne kadar zor olacağını sanırım hepimiz çok iyi anladık!

Ancak efsanevi kahramanlardan, o çelik yürekli prensler yeniden ortaya çıkar, Robin Hood gibi halk kahramanları yeni bir ayaklanma başlatır veya Allah yeni bir mucize ortaya çıkarır!

Yoksa bu muhalefet bu seçim sistemi, bu halk ve bu komplolar içinde saraydan oy kaçırmak, sarayın prenseslerinden birini kaçırmak kadar zor bir iş bence!

Demokratik seçimler, demokrasinin hakim olduğu, halkın ve yöneticilerin demokrasiyi özümsediği, halk tarafından her türlü şahsi menfaat ve çıkarların dikkate alınmadığı, hiçbir manipüle ve algı operasyonlarına müsaade edilmediği…

Özgür ve şeffaf, proje ve faaliyet endeksli, liyakatli ve işin ehli kişilerin ortaya atılarak, ülkeyi sos yo ekonomik alanda daha iyi ve daha güzele, toplumu müreffeh bir toplum haline getirmeyi taahhüt eden kişiler, demokrasiyi özümseyen bilinç li vatandaş tarafından seçilirler.

Kısacası saraydan beklenmeyen böyle bir tablo, muhalefet tarafından da oluşturulamadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?