USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SEÇİLMİŞ İLE ATANMIŞ ARASINDA!...

04-08-2021

   Dün genel yayın yapan gazetelerde, yine batman gündemdeydi, merak etmeyin iyi güzel ve başarılı bir iş, övünülecek bir süreç ile değil…
Yolsuzluk, vurgun ve talan ekonomisi güden iktidarın küçük ortağının en başarılı olduğu alanda, bizleri manşetlere çektiler!
Biri seçilmiş, yani demokrasinin en büyük gücü ile sandık gücü ile iktidara gelen ve halkın iradesini temsil eden, seçilmiş başkan .
Diğeri ise tamamen siyasi hesaplar ve siyasi paylaşımla kürsüye oturtulan atanmış başkan, bir birilerine hesap soruyorlar.
Seçilmiş başkan, hem bölücü, hem terörist, hem de siyasi suçlu olarak yargılanmasına rağmen, atanmış başkanın bir çok usulsüzlüklerini, yolsuzluklarını ve talanını belgeleri ile kamuoyu ile paylaşıyor!   
Diğeri ise Milliyetçi, vatansever, kanun adamı, milli ve yerli, aynı zamanda Karadenizli bir vatan aşığı!
Biri kötü imajı ile anılırken, bir diğeri ise mağdur ve haksızlığa uğramış, bu memlekete hizmet aşkı ile tutuşuyor!
Seçilmiş başkanın açıklamalarına göre tüm ihaleler, olağanüstü şartlar ve acil kodu ile pazarlık usulü yapılarak, istediğine istediği fiyata verilen işler!
Bu ihalelerde ise yapılan işlere biçilen fiyatlar ve bunun vicdani boyutu sorgulanıyor, sanmayın bu ihaleler AKP li yandaşlara verilmiş, bu ihaleler MHP li yandaşlara verilmiş ve özellikle aralarından seçilmişler!
Bu ihalelerde iki boyut göz önüne alınmış ve MHP ye yakınlığı ile bilinen AKP liler, ile komisyon alındığında sır vermeyecek kişiler aranmıştır.
Sonunda memleketimize bir hizmet yapılmış ve biz bu hizmeti almaktan bir bakıma mutluyuz, ancak iddialar doğru ise soyulan devlet bütçesi ve yok olan devlet kaynaklarıdır. 
Siyasilerin hangisi yandaşları kayırmıyor ki, hangi siyasi koltuğa geçtikten sonra yandaş partililere çalışmıyor ki?
Biz her şeye rağmen yapılan hizmetin yerinde ve zamanında yapılmasını bekleriz, soyulan devlet, soyan ise devletin memuru, hesabı soracak olan ise devlet!
Bu güne kadar biz hep söylemiş ve ısrarla takipçisi olmuşuz, hem vali, hem belediye başkanı seçimle gelsin ve halka hesap versinler…
Ama bu şekilde siyasi olarak, atanan belediye başkanları yani Kayyum lar talandan mal kaçırırcasına devlet bütçesini ve kaynaklarını vicdansızca kullanmaktadırlar.
Bu yalnız Batman için geçerli değil, bakın Mardin, bakın Diyarbakır ve geçmişteki Kayyum ların tamamı!
Hepsi iktidarın küçük ortağının vatan ve millet için çarpan kalpleri ve secdeden kalkmayan alınları ile kafalarında sadece neyi nasıl götürürüm hesabı!
Maalesef hesap sorulmayan ve çiftlik haline gelen bu belediyelerde vatanseverlik ve milliyetçilik yapmak çok zor!
Atanan Kayyumlar her ne kadar iyi niyeti ve dürüstlüğü zorlamaya çalışsa da, atandıkları makamlar onları bu talana zorluyor maalesef!

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?