USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SEÇİM VAR, HEYECAN YOK!

22-01-2024

2024 Mahalli seçimlere her gün bir adım daha yaklaşılırken, yavaş, yavaş adaylar belirmeye başlandı, adaylardaki heyecan ve panik hala seçmenlere yansımış değil.

DEM partinin adayları belirlendi ve seçim propagandasına başladılar bile, meslek odalarını ziyaret ile başlayan bu çalışmalar, gün geçtikçe tabana yayılmaya başlayacak.

İktidar partisinin adayı Batmanlılar tarafından pek tanınmazken, DEM adayı Avukat Mehdi Öztüzün bu ilin sokaklarında büyümüş, bu ilde okumuş ve herkes tarafından tanınan biri.

Diğer partilerin ise adayları henüz kesinleşmemiş ve aday arayışları sürmektedir, ikinci güçlü parti olan HÜDA PAR in da bir belediye başkan adayı çıkaracağı iddia ediliyor.

Kamuoyu tarafından güçlü olarak görünen ve belediye başkanlığı seçimlerinde şans tanınan DEM parti adayı, yürüteceği seçim çalışmaları ile daha iyi tanınıp daha farklı görüşler ileri sürülecektir.

Ancak aday profili bakımından, bu parti adayı, kişilik ve düşünce bakımından halkın isteklerine cevap verecek biri olarak görülmektedir.

Mütevazi kişiliği, uysal ve uyumlu tavırları, aynı zamanda ilkeli ve dürüst davranışları ile sevilen biri, siyasi hayatı boyunca ilkelerinden hiç taviz vermeyen, zaman, zaman partisi ile ters düşse de, inandığı gibi yaşamayı ısrarla sürdüren biri.

Hak, hukuk ve adalete bağlılık ve tek başına kalsa da illerde dürüstlük ve samimiyet peşinden koşan biri, daima halkın arasında ve halk ile iç içe biri.

Partisi ve çevresi nasıl olur, ne derler bilemem ama o seçilirse kesinlikle bu halkın başkanlığına yapacak, yalaka ve çıkar, menfaat şebekelerinden uzak duracağına inanıyorum.

Evet yerli ve Dürüst bir politikacı, güvenilir ve dürüst, çalışkan ve halk çocuğu, gösteriş ve israftan uzak duran Öztüzün, şayet kazanırsa, Batman ve Batmanlıların çehresini değiştireceğine inanıyorum.

İki eş başkanın öz geçmişi ise şöyle:”DEM Parti'nin Batman'daki ön seçiminde ise 4 bin delege oy kullandı. Batman'da seçim ikinci turunda Mehdi Öztüzün bin 753, Ferhat Ozan Ataca 524 kadınlardan ise Gülistan Sönük bin 361 Gurbet Doğan 856 oy aldı. Bu sonuçlara göre Batman'da en fazla oyu alan aday adayı Gülistan Sönük ile Mehdi Öztüzün oldu.

GÜLİSTAN SÖNÜK KİMDİR?

Gülistan Sönük, 1993 yılında Kozluk'ta doğdu. 2018 yılında Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında partinin gençlik çalışmalarında aktif olarak yer aldı. 2019 yerel seçimlerinde Bekirhan Belediyesi eş başkanlığına seçildi. 2020 yılından beri Batman'da kadın özgün çalışmalarında yer aldı.

MEHDİ ÖZTÜZÜN KİMDİR?

Avukat Mehdi Öztüzün1964 yılında Batman’da doğdu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2003 yılında DEHAP yönetimi ile başladığı siyasetti bir süre DEHAP Batman İl Başkanlığı da yaptı. 30 yıllık hukukçu kimliğinin yanı sıra Batman Belediyespor Kulüp Başkanlığı görevlerinde de bulundu.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?