USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SEÇİMİN BOLLUĞU, BEREKETİ…

21-09-2022

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine girmiş bulunmaktayız, bu seçim her seçim olduğu gibi, popülist politikalar ile iktidarın şirin görünme çalışmaları başlamıştır.

Öncelikle ekonomik alanda bizleri uyutmak ve unutturmak için günü kurtarma eşantiyon niteliğindeki bazı kemikleri atacaklarını unutmayalım.

Örneğin asgari ücret iyileştirmeleri, EYT denilen yaşa takılanların emeklilik sorunları, dövize bastırarak, dövizin değerlenmesini ertelemek, faizi düşük tutarak, iş alemi ve özellikle bankacılık sektörünün yaşamasını sağlamak.

Diğer yandan ÖTV indirimleri ile bazı elektronik aletler ve özellikle Otomobil sektörünün geçici bir nefes alması, kredilerle düşük faizli kredi sağlayarak, piyasaya para pompalamaları…

Konut sektörünün ve ona bağlı ara malların yeniden canlanması, ucuz morgıc kredileri sağlayarak, ödenemeyecek konut kredilerini vatandaşa sağlamak!

Birçok alanlarda personel alımı ve alım yapılmak üzere yeni kadroların açılması, bu kadroların seçim sonuna kadar uzatılması, tarımsal destek paketleri…

Evleneceklere evlilik paketi kredileri, ev kuracaklara ev eşyası kredileri, seyahat edeceklere tatil kredileri, adı altında herkesi borçlandırmaları…

Bunlar tutar mı, tutmaz mı bilemem ancak bunlara rağmen yapılacak anketlerde saray ve rejimi memnun kalmazsa, sonuçta diğer alternatiflerde var!

Örneğin bir çok Kürt seçmeni potansiyel terörist ilan ederek bazı il ve kasabalarda oturanların oy hakkını ellerinden almak!

Bazı seçmenleri ise inancı gereği karşı duranları ise FETÖ terör örgütü üyesi ilan ederek onları sürgün etmek ve oy haklarını ellerinden almak!

Bir başka yol ise muhalefete bazı konularda, kasetler piyasaya sürerek, seks ve yolsuzluk, hain ve ajan göstererek onları seçim dışı bırakmak! 

Bu kadar seçeneğe rağmen bu halk bu bolluktan ve bu hainlerden anlamazsa, komşularımızla süren sorunlarımızın kısa sürede savaşa dönüşmesi ve seferberlik ilan edilerek, olağanüstü şartlar içinde seçimin ertelenmesi!

Bunların tamamı olacak olasılıklar, hatta bazıları şimdiden hayata geçiriliyor, örneğin dünya nın en büyük konut projesi için start verildi, konut kredileri düşmesi için çalışma başlatıldı.

İşsizlik oranları ve enflasyon her zaman olduğu gibi düşürüldü veya kontrol altına alındı.

Bakın dün ABD enflasyon oranları düşük gelmesi ile tüm dünya da değer kazanan dolar ve çöken piyasalara rağmen Türkiye de dolar biraz sallandı, borsa devre kesti ve her şey yoluna girdi!

İşte bu bolluk bereket ve bu toz pembe hayatımızı gelecek olan seçimlere borçluyuz, bu seçimlerden sonra ise kopacak fırtınayı düşünmek bile istemiyorum.

Hem de nasıl bir fırtına, kasırga desek daha mantıklı olur, nedeni ise çatılar uçacak, pencereler kırılacak, tarlaları su basacak, yollar çökecek, araçlar çalışmayacak, kıtlık ve yoksulluk çok can alacak!

İşte bu seçimin bereketinin sonucunda bu suni afete hazırlıklı olalım ve bu hayatımızın çöküşünü hayal edelim!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?