USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞEFAF VE KARARLI İÇ SİYASET İLKELİ DIŞ POLİTİKA 1

05-07-2022

Ülkede orman yangınları ve selleri yılda bir yaşar olduk. Bir önceki gün Antalya ve Muğla’da yaşanan orman yangınlarında kül olan ormanlar ülkede yangınların önlenmesi için yeterli önlem alınmadığını gösterdi.

Orman yangınlarında havadan söndürme ekiplerinin l yer ekiplerinin birlikte koordineli olarak çalışması gerekiyordu.

Ekipleri yönlendirecek deneyimli ve bilgili idarecilerinin emrinde çalışması ile yangınlar daha az zarar ile sonuçlanabilirdi.

Orman işçilerinin alımı için gerekli çalışmalar son orman yangınında n sonra ihale edilememişti. Bu eksik ile yangın başlamıştı. Böylesi önemli bir alım işlemi neden yapılmamıştı sorusu hala cevaplanmış değildir

Dünyada iklim değişiklikleri olacağı son yıllarda sürekli konuşulur oldu. Bunun bazı belirtilerini ülkemizde de görmeye başladık. Geçen yıl yağmur ve kar yağışının az olması ülkede kuraklık tehlikesini geçirdi. Bu yıl ülkenin bütün bölgelerinde ölçüsüz ve zamansız yağışlar yaşandı. Hala devam etmektedir.

Geçen yıl yağan aşırı yağışlar sebebiyle Karadeniz bölgesinde Zonguldak, Kastamonu ve ilçesi Bozkurt’ta yaşanan sel ve su baskınları onlarca vatandaşın yaşamını kaybetmesine neden olmuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, selden etkilenen Karabük'te, "Bölgenin kaderi, Karadeniz bölgemiz çok yağış alan ve coğrafi yapısı itibariyle de oldukça meşakkatli bir coğrafya" dedi.

Tam da bu sebepten yörenin afetlerden korunması için gerekli önlemlerin eksiksiz olarak alınması gerekirdi. Elin oğlu yaşadığı bir afet sonrasında ders alarak tekrar aynı hatayı yapmamaktadır. Köprüleri yapıp 

Suyollarını açmazsanız yaptığınız köprü ve yollar yaşanacak sonraki sel baskınında aynı sonuçların meydana gelmesine neden olur.

Yapılan köprü ve yollara harcanan paralar heba olur. 

Vatandaşların ödediği vergiler boşa gider.

İnsanlık canlıların en akılısıdır ve gerektiği yerde önlem alacak bilgi ve beceriye sahiptir. Dünyada yaşam için uygun olmayan birçok ülkede uygarlıklar kurarak yaşamayı denemiş ve başarmışlardır.  Uzak doğu ülkelerinden Japonya adalar ülkesidir.

Depremlerin istisnasız her gün yaşandığı ülkede Japonlar depreme karşı bilimsel bütün önlemleri alarak ülkelerinde huzur içerisinde yaşayabilmektedirler. 

Japonya’da 11 Mart 2011’de yaşanan depremin üzerinden 10 yıl geçti. Deprem sonrasında okyanusta tsunamiye neden olmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?