USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞEFAF VE KARARLI İÇ SİYASET İLKELİ DIŞ POLİTİKA 2

05-07-2022

Ayumi Takano, 25 Şubat 1973 tarihinde Japonya'nın başşehri Tokyo'da doğmuştur.

Depremin yaşandığı tarihte Türkiye’de olan aktirist olay günü Japonya’da yaşayan kardeşi ile telefon görüşmesi yapmıştı. Kardeşine "orada sıkıntı yaşayabilirsin. İstersen yanıma gel benimle kal" demişti. Kardeşi ise "burası benim ülkem. Ben burayı terk etmeyeceğim" Diyerek doğru olanı yapmıştı. O tarihte yaşanan depremde hiçbir Japon vatandaşa marketlerde aşırı alışveriş yapılmamış malları talan edilmemişti.

Ülkemiz de deprem hattı üzerindeki ülkeler arasındadır. Yaşanacak depremlerdeki can kayıpları ve sonrasında evlerine girmekten çekinen vatandaşlar geceyi dışarıda geçirmek suretiyle kendilerini güvende hissetmektedirler.

Daha önce yaşanan depremde ise Tokyo valisi şehirdeki zarar gören su hatlarının tamiri ve şehre su verilmesi için bir tarih belirlemişti. Bu sürede şehre su temin edemediği için HARA-KİRİ yaparak intiharı seçmişti.

Onlar afetlerle yaşananlardan ders alarak, bir sonra yaşanacak depremde aynı akıbete uğramamak için her türlü önlemi almaktan geri durmazlar. Gönül isterdi ki benzeri önlemler ülkemizde de alınsın.

Yanan ormanların ülkenin gelecek nesillere bırakılması için çaba gösterilmesi zor mudur?

Çayın su akışının olduğu su kanalına yakın bir araziye otelin inşasına izin veren zihniyetin önlenmesi ne zaman engellenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı bir açıklamada

Suriye’ye yönelik yeni harekâtın, hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz başlayacağını açıklamıştınız. Rusya’nın yeni çekinceleri mi söz konusu? 

Olası harekâta yönelik bir ay önce başlayan açıklamaların ardından bir farklılık, bir denklem değişikliği söz konusu mu? Hazırlıkların tamamlanmasından kastınız askeri mi, diplomatik mi?

Bu konuyla ilgili olarak benim her zaman bir ifadem var; bir gece ansızın gelebiliriz. Hiç telaşa gerek yok. Aceleye gerek yok. Biz zaten şu anda o bölgede çalışıyoruz. Malum, bir taraftan Irak’ın kuzeyindeki çalışmalarımız, bir taraftan yine aynı şekilde Suriye’nin kuzeyinde, Afrin’de vesaire çalışmalarımız var.

Bu arada tabi üzüntümüz büyük, şehitlerimiz de oluyor ama onlara 1’e 10 bedelini ödetiyoruz. Şu anda bu harekât yürüyor.

Ama tabii şu ana kadar anlaşılanın veya anladığınızın ötesinde beklentiler var. Onun da farkındayım. Biraz sabırlı olursak, biz şu anda peyderpey yürüttüğümüz operasyonların fevkinde olanı da inşallah en güçlü şekilde vakti saati geldiğinde gerçekleştiririz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikan başkanı Biden ile yaptığı toplantı sonrasında Suriye’ye yapılacak harekâtın yakın tarihte gerçekleşmeyeceğini ima eden açıklama yaptı.

Olası Suriye ve Rojava operasyonu

Uluslararası camianın anlamayacağı bir operasyonu yapmayız.

Uluslararası camianın anlayacağı dilden, onların anlayacağı operasyonları yaparız, Türkiye bu konuda ciddi tecrübelere sahiptir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?