USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞEFFAF SİYASET VE TEMİZ SİYASETÇİ...

11-07-2019

Bizim yaşadığımız ülkeler gibi az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde, her alanda yetersiz olduğumuz gibi, siyasette de yeterli olamıyoruz…
Biz toplum olarak, çağın bilgi ve gelişim seviyesinin çok altında, gördüğümüz eğitim hiç yok, öğretim ise yetersiz ve gelişmeye uygun değil.
Daha dün bir bu gün iki, AKP den koptuğunu iddia eden ve sözde siyasetin en dürüstlerinden olan Babacan ile Gül, hemen tartışılmaya başlanıldı bile…
İYİ partiden dün yapılan açıklama da, Babacanın kuracağı partinin, bir proje partisi olacağı ve kesinlikle cumhurbaşkanından habersiz ve izinsiz olamayacağı iddia ediliyor.
Bu hareketin bile siyasilerin, halkın beyni ile nasıl oynadıklarını, nasıl entrikalar içinde olduklarını gösteriyor, bunu bende dün yazımda belirtmiştim.
Ne partiyi kuranlarda bu cesaret var nede müsaade edende bu tahammül ve bu sabır var, muhalif bir parti olsa şimdi çok fırtınalar kopmuş ve çok kişi kodesi boylamıştı. 
Daha birkaç yıl önce A. Latif Şener veya diğer siyasiler ortaya çıktığında nasıl kıyamet koptuğunu hatırlamak lazım.
Demek ki babacan ve ekibinin, bu kadar rahat ve bu kadar engelsiz olarak bu işe girmeleri, hiçbir bedel ödemeden rahat tutumları ve hiçbir engelle karşılaşmamaları.
Bakın gelişmiş bir ülkeyi idare eden bir liderin çalışması ve siyaseti bırakmasındaki örnek davranışı, zannedersiniz ki, saadet devri insanı!    
Bundaki şeffaflık, bundaki insan sevgisi ve bundaki dürüstlük ile bundaki özgüven, bu gün biz bu coğrafyada bu tür siyasileri arıyoruz…
Dini alet etmeyen, emeği sömürmeyen, çalmayan çırpmayan, mütevazı ve halkının arasından ayrılmayan, halkın siyasetçisini arıyoruz…
“Angela Merkel görevi bırakırken öyle bir konuşma yaptı ki! Almanya boşuna Almanya olmamış dedirtti bize... Esas olan görevi zirvede gönüllü olarak bırakmaktır. Giderken söylediği şuydu; 'Haysiyetimle devraldım Haysiyetimle devrediyorum. Bu zaman zarfında Almanya ya hizmet etmekten haz ve şeref duydum Donanımlı ve dürüst, bu kadar sene ailesi ile ilgili tek kelime duymadığımız is çıkışı market kasasında tavuk ve salatasının ücretini ödemek için sırada bekleyen, hiç bir alman modacının kıyafetlerine sponsor olmayan Betty Barcley'in 79 euroluk ceketlerini tercih eden, yurt dışı gezilerine tarifeli uçak seferleriyle giden, Alman halkına kendisine hükümet etme izni verdiği için teşekkür eden, dimdik bir kadından başka ne beklenirdi ki! Bundan sonraki seçimlerde aday olmayacağını, Almanya’nın genç insanlar tarafından yönetilmeyi hak ettiğini söyleyerek 'ben başbakan olarak doğmadım ki! ‘diyerek veda eden bir siyasî lider Angela Merkel Güle güle hayallerimizin siyasetçisi Fr. Merkel... Hoş geldin Annegret Kramp-Karrenbauer”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?