USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SENDİKA MOBBİNG, MÜDÜR İFTİRA DİYOR…

30-05-2019

Dün sabah saatlerinde sendika ile SGK il müdürlüğü arasında bir açıklama savaşı başladı, önce memur sendikasının iki sayfalık açıklaması ile, SGK il müdürlüğünde, anti demokratik bir baskı ile memurların çalışma huzurunun bozulduğu ve bu baskı ile anti demokratik uygulamalar ile memurlara göz dağı verildiği iddia edildi. 
“Tüm bu değişimden ne hikmetse bir türlü nasibini alamayan bazı uygulamalarla hâlâ karşı karşıyayız. Bunlardan bir tanesi de, elinde bulundurduğu idareyi despotça yönetmeye çalışan ve egosunu tatmin etme adına çalışanlarına MOBBİNG uygulayan kurum amirlerinin olmasıdır. Ancak bilinmelidir ki kurulduğu günden bu yana yanlış uygulamaların karşısında yer alan sendikamız, üyelerimizle birlik ve dayanışma içerisinde hareket ederek psikolojik baskı gibi antidemokratik uygulamaların sona ermesi için dik duruşunu göstereceğinden emin olabilirsiniz. 
Devlet kurumları halka daha iyi hizmet vermek, halkın her türlü ihtiyaçlarını en iyi şekilde ve yerinde halletmek ve halkın refah huzurunu daha da sağlamlaştırmak için vardırlar. Bu görevini ise memur dediğimiz kamu çalışanları eliyle yerine getirmektedir. Dolayısıyla iyi bir kamu hizmeti ve vatandaş memnuniyetinin yolu; çalışanın yani memurun memnun olmasından geçer. Ama üzülerek söylememiz gerekir ki; memurun memnuniyetini veya performansını artırmak yerine; memurun çalışma alanını daraltan, çalışma şevkini kıran psikolojik baskıların halen bazı kamu kurumlarımızda açıkça uygulandığı görülmektedir.
Son olarak Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürünün çalışanlar üzerinde ciddi anlamda MOBBİNG uyguladığını şaşkınlıkla öğrenmekte ve izlemekteyiz.”
Bu açıklamaların ardından SGK il müdürlüğü kamuoyuna bir açıklama yaparak olayın tamamen yalan ve iftira olduğunu, hiçbir baskı oluşturmadığını…
Memurların mesaiye riayet etmeleri, memura yakışır kılık kıyafet ve davranışlara içinde olmaları doğrultusunda uyarıldıklarını açıkladı.
“ Eğitim bir sen Batman il temsilciliğinin yaptığı basın açıklamasını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Yapılan basın açıklamasındaki iddiaların tamamen, yersiz olduğu, şahsımın ve il müdürlüğümüzün hedef alındığı açıkça görülmektedir.
Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne, amacımız sadece vatandaşımıza kanun ve yasalar çerçevesinde kaliteli ve vatandaş memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak olmuştur.
Yapılan bu açıklamalar azmimizi ve şevkimizi kırmayacağı gibi, hizmete devam edeceğiz.
Biz sadece kurum için uyumu bozan ve 657 sayılı devlet memurları kanununa göre, genelge yönetmelik ve valiliğin emir ve talimatları doğrultusunda, memurlarımıza kılık kıyafet genelgesine uymaları, saatinde işe gelip gitmeleri için defalarca sözlü olarak uyarılmalarına rağmen….
Bazı memurların buna uymadıkları, kot pantolon, sakal ve spor ayakkabı ile işe gelerek, bunu sendikalarının kararı olarak uyduklarını ifade etmişler…
Bu davranışları ile iş ortamını ve huzurunu bozarak, diğer personele de kötü örnek teşkil ettiklerinden dolayı yazılı olarak uyarılmaları uygun görülmüştür”
Açıklaması üzerin kendisinden aldığımız bilgiye göre, kurum içi makam ve koltuk beklentisi içinde olanların bir komplosu ile karşı karşıya kaldıkları iddia edilmektedir.
 Oysa kurumların da kuruluşlarında idarecilerinin bulundukları mevkilerde daha çok hizmet kalitesini yükseltmek ve üyeleri ile çalışanlarının huzur ve güven kalitesini yükseltmek olan bu kuruluşlar…
Bu gün bu kısır çekişmeler içine girmişlerse, yarın bu kurumların iş ve uygulamalarından bir verimlilik beklemek çok zor olacaktır.
Bu gün bu kurumda su yüzüne çıkan bu gerçeklerin hemen, hemen tüm kurumlarda ve sivil toplum örgütlerinde olduğunu biliyoruz, bunun sebebi ise tamamen siyasallaşan bu kurum ve kuruluşların, makam ve koltuklarının siyasi yandaşlara yetmediği ve bu yüzden içte içe bir kaynamanın olduğu…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?