USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SEVGİLİ BİR DOSTU KAYBETTİK!

05-01-2023

Uzun yıllar önce geçirdiği bir kriz sonucu yıllarca yatağa bağlı ve yardımı, destekle yaşam mücadelesi veren çok sevgili bir İnsandı…

Mehmet Sevgili ailesinin içinde de çok sevilen ve takdir edilen bir kişiydi, tüm aile tarafından sevilip sayılan kişiliğe sahipti.

Toparlayıcı kişiliği, anlayışlı ve mantıklı çözümleri ile aile içinde herkesin saygı ile onun sözünü dinlediği bir kişiliğe sahipti.

En önemli ve belirgin özelliği, insancıl, yardım sever, dostuna dost, adil ve inançlı kişiliği idi, kısacası insan gibi insan.

Batman a Bağ Kur müdürü olarak atandıktan sonra Bağ Kur müdürlüğü gerçekten halkın ve esnafın müdürlüğü oldu onun sayesinde.

Her kesin ve her kesimin hiçbir aracı ve hiçbir yardımcı koymadan direk müdürüne ulaştığı tek kurum oldu, onun müdürlüğü sayesinde.

Özellikle Köylü, yoksul ve sahipsizlerin elinden tutarak onların kurumdaki işlerini bizzat takip ediyordu, birçok kez onun odasındaki bilgisayarın başında kimsesizlerin hizmet sürelerini hesaplarken görüyordum.

Hastaların ziyaretini, yoksulların işi takibini, taziyelerin baş sağlığını hiç aksatmazdı, onun için tanıdık, yabancı fark etmezdi, her taziye ve her hasta ziyaretini yapardı.

12 yıl boyunca Batman da yaptığı il müdürlüğü hala Batman halkı dilinde ve hala aranan bir idareci olarak biliniyor.

Emekli olunca birçok kişinin arkasından üzüldüğü tek il müdürü olduğuna şahit olmuşum, emekliliğinde bile hemşerilerinin işini yerleştiği Gazi Antep ilinde bile takip etmekten hiç üşenmezdi.

Bundan beş buçuk yıl önce geçirdiği bir kalp krizi ve yüksek tansiyon nedeni ile felç geçirdiğinden bu yana yatağa bağlı kalarak, çok sıkıntılı yıllar geçirdi, inşallah bu acı ve sıkıntıları onun tüm günahlarını silerek, onun Cennette yer almasına neden olmuştur.

Benim inancıma göre o yaşadığı süre zarfında bir karıncayı bile incitmeyen, hiçbir insanın kalbini kırmayan, tüm insan ve dostlarının ondan razı olduğu cennetlik biriydi.

Hem ailesi, hem çevresi, hem dost ve akrabalarından ondan memnun olmayan kimsenin olduğuna şahit olmadım, rahmetlinin cennetlik olduğuna inancım tamdır.

Bu 5,5 yıllık felçlilik döneminde çektiği acı ve ıstırapları paylaşan ve ona gözü gibi bakan, onun hiçbir bakımını aksatmayan hayat arkadaşı ve yoldaşı, elinin yaptıkları da takdire şayandır.

Onun kadar vefalı, onun kadar insan sevgisi dolu olan eşinin onunla birlikte Cennet arkadaşı olacağına inancım tamdır.

Bu zaman da bu kadar vefalı ve cefakâr hayat arkadaşlarına rastlamak çok mümkün olmazsa bile böyle bir canlı feda karlılığa şahit olduk Allah ta şahittir.

Ben de bu gerçek dost ve insancıl abime Allah tan rahmet diler, ailesine sabır ve başsağlığı dilerim, ebediyen kalbimize yaşayacaktır sevilen Sevgili…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?