USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TASARRUF TEDBİRLERİ YAZILI BASINI VURDU!

05-07-2021

Çok zor günler geçiren yerel basının özellikle yazılı basını, son olarak saray tarafından alınan tasarruf tedbirleri ile tamamen kapanma aşamasına geldiler…

Belediyeler ve özel idareler ile tüm devlet kurum ve kuruluşları, yerel basına karşı adeta kapanma seviyesine geldiler…

Saraydan halka porsiyonları küçültün önerisi gelirken, yerel basına ise lokmaları unutun önerisi ile yazılı emir geldi.

Birçok gazete sadece abone paraları ve yılda birkaç kez verilen reklam ve ilanlarla ayakta durmaya çalışırken, bu son kararname ile yüzde doksanının kapanmaya başlayacağı bildirildi.

Bununla birlikte matbaa ve dizgi mizanpaj çalışanlarının da işsiz kalacağı işsiz ordusuna bir manganın daha katılacağı bildirildi.

Yerel yöneticilerin elindeki bu silahın alınması ile maalesef yandaş medya diye bir şeyde kalamayacak, ilan reklamlar ve tanıtımın ise sosyal medya ve e-gazeteler yolu ile yapılması öneriliyor…

İki yıldan beri siyasi ve idari baskı sonucu gazeteniz Batman Express, maalesef Kayyum Vali’nin keyfi uygulamaları sonucu bu pastadan pay alamıyordu!

Kendi yağımızda kavrularak, E-gazete yayınımızı sürdürmeye çalışıyorduk, saray kararı ile Kayyum Vali bizim gazeteye dönüş yapmaktan başka çaresi kalmayacak!

Bundan sonra E gazete olarak yayınını sürdüren tek yerel gazete olarak, aynı şekilde tarafsız ve yurttaş gazeteciliği ile belediye ve diğer kurumlarda eskiden olduğu gibi yayınımıza devam edeceğiz, reklam ve ilanları ise daha ucuz fiyata kabul edeceğiz, ancak ilkeli idarecilik yapılarak, ilimize ve yüksek menfaatlerine zarar verilmediği sürece, kabul edeceğiz.

Bundan sonra, belediyelerin gazete ve dergi basımı yasaklandığı için, Kayyum un kalemşörlük yaparak, bazı yandaş gazetelere kaynak kaydırma işine de son vereceği açık, bunun yerine tarafsız ve ilkeli gazeteye yani Batman Express gazetesine yönelmesi gerekir.

Batman eskiden olduğundan daha fazla hizmete ve daha fazla ilgi alakaya ihtiyacı vardır, bunu hep beraber el birliği ile ama şeffaf ve açık bir şekilde, yandaşa kaynak aktararak değil, senden olmayanı dışlayarak değil…

Eleştiriye açık, yorumlara saygılı ve dile hakim bir idareci olarak, üstlenilen görev bilinci ile hareket edere, en azından devletten alınan maaşı hak ederek çalışmak temennisi ile…

Belediyeyi hesap verilebilir, İl özel idaresini denetlenebilir bir hale getirmek, siyasilerin çiftliğinden çıkararak, halkın hizmetine sunmak, yapılan yatırımları manipüle etmeden, doğru ve gerçek haberleri yaymak, şartı ile idarecilerimizin her zaman yanında olacağız…

Beni bu parti atadı, ben şu partinin kontenjanından geldim bahanesi ile bölücülük ve ayırım yaparak bir il yönetilemez, ilin ayak takımına yetki verilerek, ili cahil cühelaya teslim ederek devlet adamı olunmaz!

Bu tasarruf tedbirleri ile aklımızı ve düşüncemizi de yeniden gözden geçirerek bu zor ve sıkıntılı süreçte devlet adamı ve millet aklı ile hareket etmeye başlasak yararlı olacağına inanıyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?