USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TEKNOLOJİSİZ TEKNOKENT...

08-10-2020

Dün bir haber okudum gerçekten şok oldum, ben bu kadar boş bu kadar anlamsız bu kadar liyakatsız bir üniversite ve bu kadar berduş bu kadar yalancı bu kadar utanmaz bir rektör görmedim.

Yıllardır tüm üniversitelerde kurulup çalışmaya başlayan ve şehre katkı sağlayan tüm üniversitelerin geri dönüşüm elde ettikleri ve nerdeyse tarih olacak teknokent projeleri, vatan haini ve Batman düşmanı sözde Rektör Durmuş tarafından sürekli engellenen bu yatırım neden bu gün kazma ile haber oldu?

Evet, kazma çünkü bizim kazma rektör ancak kazma ile yatırım yapacak kapasitede bir idareci, onun teknolojiden ve modern makinalardan anladığı yok!

Belli ki işi aceleye getirmişler, şirketin başında hemşeri vali olunca yönetin kurulunda yandaş kurum ve kuruluşlar, işi aceleye getirdikleri belli.

Bayram değil, düğün değil rektör ile kankası vali niye kampüse kazma vurdu?

Bunu bilen var mı?

Ben biliyorum ama söylesem mi?

İnanın sayın okurlarım ne rektörün ne de Vali Bey’in Batman Üniversitesi ve Batman Sanayicisini düşündüğünden bu temeli atmışlar!

Tek bir endişeleri var yaklaşan Rektörlük atamalarında hiç bir insani ve akademik varlık gösteremeyen Durmuş Bey’i burada tutmak veya buraya tutturmak!

Ankara’da girmediği delik, yalvarmadığı siyasi, el pençe durmadığı idareci kalmadı birde MHP’den AKP’ye İçişleri Bakanından YÖK Başkanına, herkesi tiksindiren bıktıran Durmuş..

Batmanda ise tarikatların kapı kulluğu, ağaların uşaklığı çete ve Mafya’nın Berduşlari ile gitmediği Mekan yapmadığı yalakalık kalmadı.

Hiç birinden sonuç almayınca en son çare Batman Basını ve kamuoyunda iyi kötü adından söz ettirmek, teknoloji ve sanayi, araştırma ve geliştirme adına bir aldatmacaya daha imza attı.

Batman basınına servis edilen haberin içeriğinde, sanayiden, teknolojiden, kalkınmadan, hatta sanayi ve üniversitenin iş birliğinden dem vuran bu gafil, bu şaşkın üniversiteyi lise seviyesine yüksek okul kategorisine nasıl indirgediğinden...

Batman üniversitesinin akademik olarak nasıl içini boşalttığından, öğrencileri nasıl kaçırttığından, akademisyenleri nasıl kovduğundan söz etmiyor.

Kapattırdığı beş mühendislik bölümünden, kampüsü yolgeçen hanına çevirdiğinden söz etmiyor, bir kaç tane yandaş bürokratla bu şekilde Batmanlıları ve Saraydakileri kandıracağını sanıyor.

Oysa Saray çoktan ipini çekmiş, YÖK işini bitirmiş, Batmanlının gözünde ise sıfıra düşmüş, kadro sattığı bir kaç kişi, emirlerinde çalıştığı bir kaç bürokratla son dakika golünü atmaya çalışan Durmuş işinin bittiğinden haberi bile yok...

Bu şehir efsaneleri, mahalle dedikoduları ve meyhane çerezleri ile bir yere varamaz, ancak cezaevinde çaycılık yapar, her gün bulaşık yıkar...

Yine söylüyorum, bu boş reklam kokan sözde çalışmaları destekleyenle ve bu yalanların mimarları bu çalışmalarından hiç bir sonuç alamayacaklar.

Hiç bir teknolojik ve akademik çalışması ve bölümleri olmayan bir üniversitenin teknolojiye ve Batman sanayisine hiç bir katkısı olmaz...

Üniversite yerine organize sanayide kurulsa teknokent daha iyi hizmet ederdi. Ama vali bey in alet olduğu bu çalışmalar korkarım en sonunda

Vali Bey’i de rahatsız eder!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?