USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TEMİZ AL, TEMİZ VER 2

13-06-2021

Kar dağların doruklarına yağdığı andan itibaren tepesinde biriken karlara iyi davranır. Erimesine izin vermez.

Bu kural sıcakların artması, doğada meydana gelen bazı olumsuzlukları nedeni ile değişebilir. Eriyen kar doruklardan aşağı inerken kendi ile beraber bir şeyleri de getirir.

Bu duruma her türlü gayreti sarf ederek bir yerlere yükselmek isteyen kişilerin çabalarına benzetilebilir.

Doruklara çıkan vekil veya bürokratlar yükselişleri sırasında başarıları için hak ihlalleri, kanunsuzluklar yasaların hakkaniyet ile uygulanmasına engel olunması gibi yanlışları yaparak makama oturuyorsa; hakketmediği makama gelmek olarak değerlendirilir.

Bu makama çıkan birçok vekil ve bürokrat dürüst hakka, hukuka saygılı davranarak ta istediği makama yükselebilirler. İki farklı kişiliğe sahip şahıslar amaçladıkları makama çıkıncaya kadar icra ettikleri her uygulamayı bagajlarında çıktıkları makama taşırlar. Ne zaman ki bulundukları makamdan inerler veya inmek zorunda kalırlar; O zaman icra ettikleri bagajı üzerlerinde atmaları mümkün olamaz.

Çünkü!

Dünya teknoloji devrindedir. Her olay kayıt altındadır.

Eriyen karın durumu da bundan farklı değildir. Kar doruklara düştüğü zaman sade ve berraktır. Erime döneminde ise doruklardan inerken toprağı da beraberinde taşıyarak bulanıklaşır. Doruklardan indikten sonra akış sürati düştüğü zaman eriyen karın içindeki toprağı suyun aktığı alana bırakılarak berraklaşır.

Doğanın bazı kuralları insanlara akıl olacak kadar netliktedir. Dağlara yağan karın men bağı sulardır. Sular buharlaşarak gökyüzüne çıkarken temiz ve saftır.

Oradan yağan kar veya yağmur temiz ve sadedir.

Sistem bunu sürdürürken asla terslik yaşanmaz. Arada çamurlu yağmurlar yağması oluşan kum fırtınalarının gökyüzüne taşıdığı kum tozları sebebiyledir. Sistem suyu kirli halde buharlaşmaz.

Dünya var olduğu süreden bu zamana kadar bu döngü aksamadan devam etmiştir. Yağmur ve kar dünyadaki su rezervlerinin azalmamasını sağlarlar. Dünyanın her yanında yağar. Yağdıkları her yere hayat götürür. Nesillerini devamlığına katkı sunar.

Su bunca sürede yağmurun karın evsafının bozulmasına izin vermemiş ise insanlığa örnek alınacağı bir bilgiyi karşılıksız sunmaktadır.

Yüksek makamlara çıkan yöneticiler yağmur kadar saf ve temiz kalabilirler mi?

Kalmamaları için bir neden yoktur.

İnsanın bu göreve geldiği zaman hırslarına esir olmamaları gerekir. Yükseliş kişilerin değer yargılarının baskıya dönüşmesine izin vermemesi ile mümkün olur. 

Kişi o makama ulaştığı zaman kibir, kendini beğenmişlik ve kural tanımaz davranışlarından arınmakladır.

Milyonlarca yıldır dünyanın yaşam kaynağı olan su gibi olmalıdır. Makamı dürüst ve temiz alıp. Temiz bir şekilde devir etmelidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?