USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TEPKİSİZ BİR MUHALEFET!...

04-04-2021

Bu gün en büyük sorun, iktidar sorunu değil, bence en büyük sorun muhalefet sorunu, muhalefetin olmayışı nedeniyle toplum sığınacak bir liman bulamıyor!

Muhalefet iktidarın müsaade ettiği kadar muhalefet yapabiliyor ve eleştirebiliyor, iktidarın kırmızı çizgileri, aynı zamanda muhalefetinde kırmızı çizgileri olunca…

İktidar ve ortağı, Dini ve Milli duyguları kullanarak, iktidarda durmaya çalışırken, muhalefet ondan farklı bir politika izlemediği için, iktidardan sıkışan ve onu gerçekçi bulamayan vatandaş, nereye gideceğini bilmiyor!

İşte iktidarın başardığı en büyük işi muhalefeti tamamen kontrolü altına alması, muhalif denilen siyasiler, ya milliyetçi kökenli veya iktidardan kopmuş meteor parçaları gibi, boşlukta yuvarlanıyorlar…

Bakın siyasi aktivist, Gergerlioğlu’nun başına gelenlere ve bu ülke de bir muhalefet olduğuna siz karar verin.

HDP den tutun İYİ partiye, Gelecek ten Deva partisine göre hiçbir muhalefet partisinin gündemine gelmeyen bu hukuk dışı uygulamalar da bu aktivist maalesef yalnız kaldı!

Mecliste Milletvekilliğinin düşmesinden tutun, meclisteki protesto eyleminde, Polis tarafından meclisten çıkarılması, hastaneye kaldırılmasından tutun, evinden alınarak, cezaevine konulmasına kadar, yalnız kaldı ve muhalefetten kimseyi yanında göremedi!

Yani muhalefet yok ve muhalefet tepkisiz, işte bu yüzden bozulan ekonomik şartlar, bozulan hukuk sistemi ve bozulan tüm sisteme rağmen hiç kimse tepki gösteremiyor ve haliyle siyasileri yanında göremeyen vatandaşlarda tepkisiz kalıyor!

Gergerlioğlu nun başına gelenler, devletin bu keyfi uygulamalarına karşı kimsenin tepki göstermemesi için adeta tiyatro sahneleri gibi he her şeyi halkın gözü önünde ve açıkça oynuyorlar!

Bakın ekonomi ile ilgili tüm gerçeklere rağmen hala kimse sesini çıkaramıyor ve tepki ortaya koyamıyorlar, muhalefet sanki göbekten iktidara bağlı…

CHP İktidarın dizayn ettiği bir yapıda, yani ulusalcı ve milliyetçi bir politika hakim, İYİ parti zaten MHP’nin mirasına konmaya çalışan milliyetçi bir parti, SP partisi İstanbul sözleşmesinden çekilme ile iktidara bağlanmış oldu, Deva ve Gelecek partisi ise bir zorunluluktan dolayı kurulmuş ve İktidar partisinin söylemleri, jargonları ile hareket eden, yarın iktidar partisin bir işareti ile yelkenleri suya indirecek gibi…

Merkez bakasının kayıp milyon dolarları, bir günde görevden alınan başkanlar, kayıp maliye ve hazine bakanına rağmen, muhalefet etkili olarak bu konuların üzerine gidemiyor!

Avrupa İnsan Hakları mahkemesinin kararlarının uygulanmaması, talimatla alınan hukuk kararları ve içerde yüzbinlerce suçsuz mahkumun çürümesine…

Yani tüm bu olumsuzluklara rağmen tüm bu bozukluklara rağmen, ortada etkili bir ses çıkaran ve biraraya gelerek bir blok oluşturmayı becermeyen muhalefete bu halk maalesef güvenemiyor ve bu yüzden Halk ta tepkisiz kalmak zorunda kalıyor!

Bir an önce muhalefetin toparlanması ve her alanda birlikte hareket edecek bir blok oluşturması gerekir, aksi halde, her gün daha küçük parçalara bölünen ve niteliksiz leşen muhalefet bu olup bitenlerin tek sorumlusu olacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?