USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TIP CAMİASI VE BAYRAM…

14-03-2022

14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başladığı günden beri bu yıl kadar, yaslı ve hüzünlü bir bayramı tıp camiası yaşamamıştır.

Eğitim sisteminden kaynaklanan sorunlardan tutun, ücretleri ve can güvenliklerine kadar, bu camia tam bir yoksulluk içindedir.

Hastaneler ve sağlık kuruluşlarında sağlık çalışanları ile hasta yakınlarının onlar üzerindeki baskıları, toplum içinde yitirilen saygınlıkları!

Acillerde darp edilen sağlık çalışanlarının, hayat güvencesi nin kalmayışı, güvenliklerinin tehlikede olması, buna yetkililerin seyirci kalması…

Bir zamanlar en iyi eğitimi ve en iyi ücreti alan, en iyi yaşam koşullarına sahip olan Tıp camiası bu günlerde hayat şartları yüzünden gözlerini dışarıya diken bir meslek camiası oldu!

Hayatımızı, canımız emanet ettiğimiz Tıp camiası maalesef hayat şartları yüzünden, hastaların yaralıların hasta ve yaraları yerine, cepleri ile ilgilenmeleri…

Kaliteli ve eğitimli olanların yurt dışında daha iyi yaşam koşullarına kaçtıkları, bunların boşalttıkları kadrolara ise yeterli elemanların bulunamayışı…

Toplumda da bu camia ya karşı bir güvensizliğin oluşmasına neden olmuştur. Eskisi gibi insanlarımız bizi Türk hekimlerine emanet edin diyememeleri…

Siyasi iktidarın bu camianın sorunlarına eğilerek, onların ihtiyacını karşılayacak yasal düzenlemeler getireceğin, onları kovarcasına elinin tersi ile itmesi…

Bir ülkenin cumhurbaşkanı, bir ülke hala bulaşıcı hastalıklar ve virüs ile mücadele ederken, yaşam şartları konusunda şikayet eden Tıp camiasına nereye gidiyorsa gitsinler demesi, o ülkenin yetişmiş beyinlerine değer vermemesinden kaynaklanıyor.

Gelişmiş batılı ülkeler bizim tıp çalışanlarını el üstünde tutarak, yüksek ücretlerle istihdam ederken, bizler onları kovuyorsak, demek ki ulusal bilinç ver milli duygularımızı yitirmiş bulunmaktayız.

Bir ülkeyi yöneten insanlar tıp harcamalarını koca ve devasa binalar yaparak, kaynaklarını bu alanda kullanırken, içine yetişmiş uzman ve akademisyenleri yerleştiremiyorsa…

Bu harcamalarının hiçbir anlamı kalmamış demektir, binalar, çevre ve doğa insanlarla anlam kazanır, yetişmiş beyinlerle değerlenir…

Şehir hastaneleri çok modern olabilir, her türlü cihazla donatılmış olabilir, içinde bu binayı halk yararına kullanacak Tıp elemanları yoksa hiçbir anlamı kalmaz…

Bu modern hastane binalarına üçüncü dünya ülkelerinde, yarım yamalak yetişen doktor dan başka her şeye benzeyen eğitimsiz ve liyakatsız doktorlarla çalıştırılması bu halka ve bu millete değer vermemesini gösteriyor.

Bu tıp bayramında cefakar ve vefakar tıp camiasının bu yıl ki buruk bayramlarını kutlarken, hak ettikleri ücretleri ve yaşam koşullarını kazanmaları temennisi ile iyi bayramlar diliyorum

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?