USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

VEFAT EDENLERİN SAYISI 8 BİN 574'E YÜKSELDİ

Son dakika! Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor. Son bilgileri aktaran Erdoğan, "Vefat edenlerin sayısı 8 bin 574'e yükseldi. Yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444. Büyük bir felaketle baş başayız" dedi.

VEFAT EDENLERİN SAYISI 8 BİN 574'E YÜKSELDİ
08-02-2023 14:13
08-02-2023 14:14
BATMAN
Google News

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremler 10 ilimizde büyük yıkıma neden oldu. Binlerce bina enkaza dönerken, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti.

CAN KAYBI 8 BİNİ AŞTI

Bugün depremin merkez üssü Kahramanmaraş'a giderek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an itibarıyla vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444. Bütün imkanlarımızı seferber ettik, devlet tüm imkanlarıyla başta AFAD olmak üzere çalışmalarını belediyelerle yürütüyor." dedi.

"VATANDAŞIMIZIN SOKAKTA KALMASINA MÜSADE ETMEYİZ"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: "Buradan vatandaşlarımızın, milletimin bugüne kadar bu tür felaketlerde gösterdiği sabır neyse bu felaketlerde de vatandaşım sabrı gösterdi, bundan sonra da gösterecektir. Tüm illerimizde bakan arkadaşlarımla birlikte bu operasyonların koordinasyonunu yürütüyoruz. Devletin kurumları işbaşında. İkinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi. Enkazlarda çalışmalar sürüyor, enkaz kaldırma çalışmalarını bakanlığımız yürütmeye başlıyor. Hedefimiz 1 yıl içinde toplu konut idaresiyle aynı şekilde Kahramanmaraş ve 9 ilimizde bunları gerçekleştireceğiz. Bizler vatandaşlarımızın asla sokakta kalmasına müsaade edemeyiz.

"OTELLERDE KALMAK İSTEYENLERİ YERLEŞTİRMEYE HAZIRIZ"

Şu anda vatandaşlarımda Antalya, Alanya, Mersin gibi bölgelerde otellerle görüşmeleri yaptık. Otellerde kalma arzusunda olanlar varsa vatandaşlarımızı yerleştirmeye hazırız. Çok ciddi sayıda oda kapasitesine ulaştık. Vatandaşlarımız isterse kendilerini oraya yerleştirmek suretiyle tüm imkanlarımızı orada da seferber edeceğiz. Yeme içme gibi tüm ihtiyaçlar karşılanacak. Akaryakıtta bazı sıkıntılar var. Onları da peyderpey aşıyoruz.

"HASAR TESPİTLERİYLE AİLELERE 10 BİN LİRA VERECEĞİZ"

AFAD'ın açıklamaları dışında provokatörlere fırsat vermemenizi özellikle istiyorum. Bugün birlik olma zamanıdır. Dayanışma zamanıdır. Bizler bütün imkanlarımızı seferber etmiş vaziyetteyiz. Şu an itibariyle bazı hazırlıkları yapıp hasar tespitiyle de birlikte ailelere desteğimizi vereceğiz. Hazine Maliye'den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. İnşallah bu bütçeyle beraber hasar tespitleriyle her ailemize onları rahatlatacak bir rakamı vereceğiz. Bunu 10 bin olarak planladık."

YARALILAR BAŞKA ŞEHİRLERE NAKLEDİLİYOR

Enkaz altından çıkartılan yaralılar, bölgedeki ilk müdahalelerinin ardından, Mersin, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, ülkemizin diğer yerlerindeki hastanelere gönderilerek tedavi altına alınıyor. 

  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA