USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

UYUŞTURUCU İLE KİM MÜCADELE EDER?...

02-07-2019

Sağlık il müdürlüğünün e postama düşen bir basın açıklaması, çok dikkatimi çektiği gibi beni farklı düşüncelere yönlendirdi.
İlimizde uyuşturucu ile mücadele edilmesi, en öncelikli görevler haline geldiğini iyi biliyorum, bu mücadelede ilk akla gelenler ise…
Özellikle emniyet asayiş ve narkotik bölümü, kaçakçılık ekipleri, Jandarma kolluk kuvvetleri, Yeşilay, Kızılay, gençlik ve spor müdürlüğü, kültür ve turizm…
Bu tür birimlerin uyuşturucu ile önleyici mücadele etmesini normal bir görev olarak biliyorum, ama sağlık il müdürlüğü gibi, teşhis ve tedavi ile sorumlu olanların…
Uyuşturucu ile önleyici anlamda mücadele etmesini doğrusu, hem şaşırdım, hem de yadırgadım, bu kadar kurum ve kuruluş, bu hizmetler için maaş alan bu kadar kolluk gücü varken…
Bu işi sağlık il müdürlüğü ve ona bağlı birimlerin üstlenmesi, biraz da işgüzarlığa girmiyor mu? Bu birimler ne kadar etkili olabilir, bunu yaparken aslı görevlerini ihmal etmezler mi?
Sağlık il müdürlüğünden beklenen hizmetler, sağlık alanında, aksamaları tespit etmek ve bunu il amirliğine bildirerek, bu aksaklıkların giderilmesi için, projeler üretmek…
Örneğin, bölge hastanesinin trafik yoğunluğu için, çözümler getirmek, hasta ve yakınlarının rahat etmesi için projeler, yeni bölge hastanesinin yeri ve ihalesi için mülki amir ve Ankara da temaslar…
Bölge hastanesinde yeni bölümlerin açılması için, uzman doktor talebi ve yeni teknolojik cihazların kurulması…
Kısacası İl Sağlık müdürlüğü bana göre görev alanını ve anlayışını aşarak, bu çok önemli alanda çok etkili bir çalışma yapmıştır, öncelikle takdir ettiğimi ifade etmek isterim.
Lütfen diğer görevli ve sorumlu birimlerde bu alanda üzerlerine düşeni yapsınlar ve gereğini yerine getirerek, sağlık il müdürlüğüne bu tür hastaların düşmemesi için bu birime fazla başvuru olmaması için çaba içinde olsalar…
Bakın sağlık il müdürlüğü basın açıklamasında…
“Batman İl Sağlık Müdürlüğü Uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek ve vatandaşı bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinliklerde bulundu.
İl Sağlık Müdürlüğü yapılan etkinliklere ilişkin yazılı açıklamasında şöyle dedi:
Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında, uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek ve halkın bu konuda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla İl merkezinde ve ilçelerde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şehrin işlek noktalarına afiş ve broşür asımı gerçekleştirildi. 19 Mayıs ÇATOM, Bayındırlık ÇATOM ve Yeşiltepe ÇATOM ile Kadın Merkezine (KADEM) kursiyer olarak gelen 145 kadına madde uyuşturucu ile mücadele ve madde bağımlılığı konularında eğitim verildi. İl Müftülüğünde görevli 12 vaize, vaaz ve hutbelerde anlatılmak üzere madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Halk eğitim merkezinde görevli öğretmen ve kursiyerlere yönelik madde bağımlılığı konusunda eğitim düzenlendi. Psikologlar eşliğinde madde bağımlıları için 12 kişilik grup terapisi yapıldı ve yapılmaya devam etmektedir. Grup terapisi ile benzer durumda olan insanların olduğunu görmesini sağlayarak, maddeyi bırakma konusunda cesaretlenmesi amaçlanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çok amaçlı spor salonunda çeşitli branşlarda (basketbol, boks, tekvando ) spor yapan dezavantajlı çocuk ve gençlere yönelik Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında spor müsabakaları gösterimi gerçekleştirildi.”
Bu kadar kurum ve kuruluş, bu kadar sivil toplum kurumu dururken, aferin doğrusu, buna zaman ve bütçe ayıran kuruma teşekkürler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?