USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

UYUŞTURUCU VE BAĞIMLILIK YAPAN…

04-03-2021

İnsanoğlu, tarih boyunca çeşitli yollardan vücudunun psikolojik direncini arttırması için, sürekli dış kimyasallara ihtiyaç duymuştur.

Çoğu zaman sinir sistemine, çoğu zaman ise doğrudan beyin sistemine etki eden uyuşturucu ve uyarıcı bitki ve kimyasallar kullanmak zorunda kalmıştır.

Bu bağımlılık yapan, alışkanlıklar daha sonra insanoğlu istese dahi bırakamayacağı kötü bir alışkanlık haline gelmektedir.  

Bunların başında ise en masum sayılan otlardan olan Tütün ve tütün mamullerinin alışkanlığı sayılabilir.

Bu alışkanlık sonucu vücut ün fazla yüklendiği nikotin sayesinde, birçok sinirsel ve organ sal hastalıklara neden olmakta ve insanoğlunun en çok korktuğu kalp, damar, akciğer ve  kanser gibi ölümcül ve kronik hastalıklara neden olmaktadır.

Bu yüzden tüm insanlık alemi bu hastalıklarla mücadele etmekte ve bu hastalıkların, yani kötü alışkanlıkların bırakılması için, yollar aranmaktadır.

Bu yüzden mücadele merkezleri ve sivil toplum örgütleri ile toplu mücadele yollarına gidilmektedir. Bu alışkanlık sadece tütün ve mamulleri ile kalmamakta daha ileri aşama olan esrar ve eroin e kadar uzanmaktadır.

Bu alışkanlıklarla ilgili farkındalık oluşturmak için, Kızılay haftası olarak kutlanan her yıl Mart ayı nın ilk haftasında bu bağımlılık yapan, kötü alışkanlığa karşı toplu mücadeleler verilmektedir.

Bizler bir kez daha bu hafta vesilesi ile herkesin bu kötü alışkanlıkların anası olan ve hem sağlığımıza, hem de cebimize zarar veren sigara ve tütün mamullerinin kullanımından uzak duruılması nı öneriyoruz.

Sigara kendi başına bile zararları sayılmak ile  bitmeyen, kötülükleri sayılamayan, çevre zararı ile anlatılamayan çok zararları mevcuttur.

Sigara sadece içeni değil, sigara içen ile aynı ortamda bulunana da zarar veren, ailece evde bulana çocuk ve kadınlarında etkilendiği bir alışkanlık.

Özellikle evde yetiştirmeye çalıştığımız minnacık yavruların ilerde bu alışkanlığa alışmalarına neden olan bu sigaralı yaşam tarzı…

Anne karnındaki bebeğin bile bir çok gelişim seviyesine etkisi olan, iktidarsızlık ve mutsuzluğun temel kaynağını oluşturmaktadır.

Kısa sürede toplumun sağlıklı yaşamı ve çevremizdekilerin sağlığı için bu alışkanlığı bırakmalı ve herkesin bırakması için fahri bir savaşçı olarak, birere Yeşilay cı olarak çalışmalıyız.

Her alanda ve her ortamda bunun ciddi zararlarını dile getirirken, dumansız bir dünya için mücadelemizi sürdürmeliyiz.

Hrekese sigarasız sağlıklı bir ortam dileği ile…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?