USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

VALİ CANALP “BİZ İNANDIĞIMIZ FAYDALI İŞİ YAPARIZ”

29-01-2023

Batman, Batman olalı bu kadar ciddi, bu kadar tarafsız ve bu kadar verimli, çalışkan bir mülki idare amirine kavuşmamıştır.

İşine ve hizmete odaklanan, sorunları yerinde tespit ederek, çözümleri bilimsel ve gerçekçi bir şekilde, çözmek için çıkar gurupları, baskı gurupları ve beceriksiz siyasiler yerine, halkın gerçek hizmetkarları ile çözmeye çalışıyor.

Bakın şehirlerin Batıya doğru gelişmesinin en sağlıklı bir gelişme olduğunu söyleyen, bir vali bu tespit ve bu fikrinde haksız mı?

Şehrin dağınık yerlerine, şehrin sıkışan merkezine kirli ve zararlı atıkları olan iş ve sanat atölyelerini şehrin dışında hatta arazi ve arsa rantiyecilerinin kontrolü dışına çıkarması, sağlıklı bir gelişme değil mi?

Her sektörü şehrin dışında altyapıları, arıtmaları ve ses, toz kirliliği oluşturan filtrelemeleri ile temiz bir hale getirmek…

Şehrin biten ve tükenen daracık arazilerinin kullanılması yerine, ham ve tamamen sahipsiz, ekilmeye yani tarıma elverişsiz arazilerde yerleşime açılmasına kim itiraz edebilir?

Çevre diyenler ve çevreye duyarlı olduklarını iddia edenler, neden OSB’nin birinci sınıf arazilerde kurulmasına, neden Üniversitenin 20 Km altı dağın arkasına atılmasına göz yumdular, hiç tepki göstermediler?

Çevreci olanlar neden bu güne kadar çarpık kentleşme ve çarpık imara hiçbir tepki göstermediler, bunlara engel olamadılar?

Çevre diyenler ve çevreciler, Hasankeyf sular altında kalırken, Hasankeyf in ekolojik dengesi bozulurken, tüm tarih yerle bir edilirken neden ses çıkaramadılar?

Çevreciler ve Batman sevdalıları, bu gün gençleri zehirleyen çevreler, sizin gözünüzün karşısında bu alışkanlığı yayanları bilmenize rağmen neden kamuoyunda bu kadar sessiz şekilde seyrettiniz?

Yine size sesleniyorum, Batmanı ve onun ekolojik dengesini düşünenler, neden yıllardır süren, haksız zenginleşme ve arazi rantiyecilerinin tüm usulsüzlüklerine, hatta Esentepe deki betonlaşma ve imar durumuna, bu gün o tepe üzerinde oynanan oyunlara neden duyarsız ve sessiz kaldınız?

Doğayı katleden, yeşilliği bitiren, Batmanın adeta akciğerlerini oluşturan, Esentepe ve Atatürk Parkına bu gün camiler yapılarak, betonlama ve doğaya kıyım projelerine neden ses çıkarmıyorsunuz?

Ama siz bu halkı, bu memleketi, iş alanlarını, istihdamı ve planlı büyümeyi sağlayan, ancak sizler gibi sesi cebine giren para kadar çıkan kamuoyu rantiyecilerini hiç tanımayan ve saymayan, bir yönetimi, sırf nasırınıza basmadı diye karamalarınız, karlamaya çalışmanız bu halk tarafından çok güzel görülüyor ve biliniyor!

Halk Vali Canalp’ın yanında ve onun projelerine tam destek veriyor, onun çalıp çırpmadığını, yandaşlara kaynak aktarmadığını, kişisel çıkarlar değil, toplumun genel menfaatlerini kovaladığını iyi biliyor.

Sesiniz ve etkiniz hiçbir sonuç vermeyecektir, her şeye rağmen bu halk kendisi için çalışan idarecileri de biliyor, sadece bazı kesimlerin çıkarı için proje yapanları da…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?