USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

VALİ CANALP HALKIN MAKAMINI TERCİH EDİYOR…

14-08-2022

Halkımız evine geleni ve kendisini evinde ağırlayanı asla unutmaz ve ona ömür boyu bağlılık duyar, bu halkın geleneğini iyi bilen vali Ekrem Canalp, halkı bu kapılarda karşılıyor.

Geçenlerde, Batmanlı girişimci Kadınları evinde yani vali konağında ağırladıktan sonra ailece bu Kadınların gölünde yer edindiklerine şahit oldum.

Bu değişik bir valilik, bu değişik bir politika ve bu çok farklı bir çalışma yöntemi, yıllarca bu uygulamadan uzak kalan halkımız şaşırmış durumda…

Valilik makamını adeta kapatarak, halkın bu kapı önünde sıraya girmesine gerek kalmadan, her gün bir kenar semtte ayrı bir ailenin kapısına dikilen vali, halk ile bütünleşmeye başladı.

Bundan sonra kimsenin özellikle öne çıkan sözde iş adamı, sözde aşiret reisleri ve aile büyükleri ile sözde meslek odası başkanları, boşuna randevu beklemesinler.

Halkın valisi yoksul, kimsesiz ve sorunlarla boğuşan insanların kapısına giderek, hizmeti yaredım ve desteği aracısız olarak, devlet adına götürecektir.

Sırf vali ile bir karede görünmek için, olmadık taklalar atan ve valiliğin hizmetlerine taklalar attıranlar! 

Sonra bu kareleri ile yoksul ve kimsesizlere hava atarak onları kontrollerine alan, lider ve siyasiler, gazeteci ve iş adamları o devir kapandı…

Devlet halkının kapısını gidiyor, hm de aracısız ve araçsız, hem de, kimseye onları ezdirmeden onları hiçbir çıkara harcatmadan!

Devlet kapısı olan valilik bundan sonra kapısını kapatarak, halkın kapısında randevu bekliyor, buna bazı kesimler zor olsa da alışmalı ve bunu kabul etmeliler!

Ya Canalp bir Halk kahramanı olarak tarihe geçecek ailesi ile birlikte  ( Diyarbakır emniyet müdürü Gaffar Okan) gibi veya devlet ile halkı bir araya getirecektir.

Bu gün tüm toplumun takdir ettiği bu güzellikleri yapan, güzel insanın tabi ki statükocular ve bu sistemden nemalananlar kabul etmeyecekler, hatta Peygamber efendimize bulundukları isnatlar gibi, deli diyecekler veya yoksulların arkadaşı diyerek dışlayacaklar!

Hatta bir çok siyasi şimdiden onu Ankara ya şikayet ederek, beceriksiz ve iş yapmayan vali olarak ispiyonlayacaklar.

Olsun bunların tamamına göğüs gerecek bir Halk kahramanına kavuşmanın mutluluğunu hem bizler hem ailesi yaşamaktadır, gerisi boş laf.

Bakın iktidarın siyasi partisi, siyasileri bile ölü toprağını üzerlerinden atarak, Canalp ın enerjisi ve canlılığına ulaşmak için harekete geçip kıpırdanmaya başladılar!

İkinci adım ise Canalp ın iyi bir kadro oluşturarak, kendisine ayak uydurmayan sicili bozuk, hantal ver tembel bürokratlardan kurtulması olacaktır.

İl müdürlerini değiştirerek, kendisine ayak uyduran, halk ile bütünleşen ve halkın sorunlarını devletin kapısında değil, halkın kapısında çözen müdürlerle desteklemesi gerekir.

Halkın yoksul kesimlerinde, toplu sünnet törenleri ile halkın Kirvesi olmayı, toplu nikah törenleri ile toplu şahit olmayı ve kısacası bu halk akraba olmayı planladığını biliyorum, Canalp valimizin.

İşte iktidar olmanın, devlet olmanın, şefkat ve merhamet dağıtmanın, terör ve uyuşturucu ile, yoksulluk ve işsizlik ile mücadele etmenin yolu bu, iç içe olmak, bir ve beraber olmaktır…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?