USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

VALİ’NİN HİZMET HEYECANINA KATKI…

12-02-2020

Valimiz Hulusi Şahin Batman’a atandığı ilk gün ki heyecanının, her alanda devam ettiğine şahit oluyoruz…

İlk valilik görevine ilk olarak Batman gibi hareketli, aktif ve kozmopolit bir ile başlaması, bir taraftan büyük bir şans olarak görüldüğü gibi, büyük bir talihsizlik olarak görülebilir!

Batmanı tanımak, Batmanlıyı tanımak çok zor ve çok zaman, emek isteyen bir iş, Batman ı tanıdıktan sonra, burada idareci olmayı başardıktan sonra, idareci deneyimli ve güçlü bir idareci olur!

Vali Şahin, gelir gelmez Batman’ın ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını belirlemek için çalışma başlattığını biliyorum, hatta birkaç çalışmasına şahit oldum.

Özellikle tarım ve hayvancılık alanında isabetli projeler el attığını ve bu alanda Batmanın önünün açılmasını sağlamak için birkaç projeyi hayata geçirdiğini biliyorum…

Bir diğer alan ise Tekstil kenti olmaya çalışan Batman için yine önemli bir projeyi hayata geçirmek için çalışma başlattı ve bu alanda önemli adımlar attığı biliniyor… 

Bu günlerde tüm projeleri bir kenara bırakan Vali Şahin, adeta Petrolsporla yatıp, Petrolspor ile uyanmaya başladığını ve büyük bir çaba içinde olduğuna şahit oluyoruz…

Ama bu çabalar yalnız bir kişi ile ve Batman ile Batmanlı iş adamını, sivil toplum kuruluşu başkanlarını ve oda başkanlarını tanımadan, boş ve beyhude olur!

Bunun için daha farklı kaynak ve kişilerden daha farklı, bilgi kaynaklarına ihtiyacı vardır vali bey in, bunun için elinin altındaki güvenlik kaynaklarından, kişisel veri ve bilgileri talep edebilir!

Kiminle nereye kadar, nasıl ve ne şekilde, ne kadar güvenli ve ne kadar dürüst bir kişilikle birlikte olduğunu bilmesi gerekir…

Aksi halde Petrol spora destek ve kaynak konusunda, tıpkı, Tekstil kent gibi, tıpkı Hayvancılık Organize gibi ve tıpkı tanıtım günleri gibi, hayal kırıklığına uğrayabilir…

Vali bey özellikle etrafında yer alan kitlenin ondan faydalanması yerine kendilerinin bu kitleden faydalanıp, Petrol spor için kaynak yaratmalıdır…

Bazı oda başkanları ve sivil toplum örgütleri ile iş adamları, sadece o tabloda yer alarak, vali gücünden istifade ederek, göstermelik olarak orda bulunmaktan, yani siyasi ve sosyal çıkar durumundan çıkarıp onların pamuk ellerini ceplerine atmalarını sağlamalıdır!

Bunun için ne yapılması gerektiğini isterlerse özel olarak açıklayabilirim, ama vali bey in bilgi kaynakları bu konuda etkili olacaktır, birde vali bey’in feraseti ile bu oyunu boza bileceğine inanıyorum…

Birçok kurum ve kuruluşun, mevzuat ve yönetim engelini nasıl aşacaklarını, kendi öz kaynaklarının nereden nasıl geldiğinin bilinmesi halinde, bu kaynakları valilik emrine nasıl sokulacağını bileceğine inanıyorum.

Bu heyeti ve bu ekibi harekete geçirmek ve onları, Petrolspor için istenilen seviyeye getirmek için sadece sermayelerinin kaynağını bilmek yeterli olacaktır!

Vali bey bu projede etkili olmak isterse,  etrafında onunla poz verenlerin poz bedelini istemesi gerekir, onu bunu ispiyonlayarak akıl vermek uğraşan bazı kişileri, takımımız için gerekli kaynağı bu tabloda yer alanlardan çıkarabilir…

Aksi halde bu takımın İl Özel İdaresi kaynaklarına bağlı kalmasından başka bir yol bulunmaz ve sonunda, bu takımı tüyü bitmemiş yetimin ve yoksulun hakkı olan kaynaklara ortak etmek zorunda kalacağız!

Bu istenmeyen sonuç ise hem vali bey in başarısızlığı, hemde Petrol sporun yalnız ve sahipsiz bırakılması anlamına gelir!

Biz bu sonucu istemiyoruz ve bu kurulda yer alan kişilerin desteği ile şahsi katkıları ile bile bu takım süper lige çıkacak maddi güce ulaşabilir!

Vali Bey’e ve Petrolspor’u kurtarma komisyonuna başarılar dilerim Petrolspora ligde yüksek puanlarla yükselmesini dilerim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?