USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YALANCI BAHAR!

02-01-2023

Ekonomide yalancı baharı yaşamaya başladık, 2022 yılı olduğu gibi 2023 yılında da yalanlar ve algı operasyonları ile bir ekonomik bahar yaşayacağımızın işaretlerini alıyorum.

Ekonomistler ve İktisatçılar, tüm dünya da olduğu gibi, Türkiye de de durgunluk ve yoklukların hakim olacağını öngörüyorlar…

Dünya tamamen Amerikan emperyalizminin yönetimine geçmiş durumda, ne Çin, ne Almanya, ne de Rusya, hiçbir ekonomi Amerikan ekonomisi ile yarışamaz.

Bu yeni ekonomik ve iktisadi dünyayı yöneten Amerika, tüm dünya da Şahin davranışları ve sert tutumu ile kriz oluşturmaya devam edecektir.

Türkiye gibi ekonomik ve beyin olarak kendine yeterli olmayan ülkelerde ise maalesef tam bir iktisadi ve siyasi çıkmaz içine girmeye mahkumlar.

Bakmayın doların durdurulduğuna, bakmayın borsanın uçurulduğuna, bakmayın doğal gazın ucuzladığına, bakmayın oraya buraya savaş naraları attığına!

Bunların hepsi yalancı kahramanlıklar ve yalancı baharlar, bunların sonu rüya bitene kadar Halk uyanana kadardır!

EYT’lilere büyük umutlar verildi, yeni yıl içinde ilk çeyreğinde yaklaşık 10 milyon insan bu haberle ve bu haklarla oyalanacak!

Bakın Rusya Türkiye deki seçimlere oynuyor, Sudiler ve Körfez ülkeleri bu seçim içim kesenin ağzını açmış, bunların hiç biri karşılıksız ve bedava değil.

Daha Avrupa ve Amerika devreye girmedi bile, bunların bu seçimleri görmezlikten geleceklerini sanmıyorum.

Ülkenin ekonomik ve siyasi bağımsızlığı söz konusu bu destekler ve bu yardımlar, halkın hiç tasvip etmediği bir rejim in devamı için!

Halk demokrasi, hulul devleti, eşit haklar ve özgürlükler peşinde, Halk ekonomi çarklarının yeniden dönmesini, ekonomi biliminin yeniden hakim olmasını istiyor…

Halk algılar ve manipülasyonlarla yönetildiğinin farkında, Halk iç ve dış itibarın kalmadığının bilincinde, halkı daha fazla uyutmak mümkün değil.

Halk Karadeniz den henüz doğal gaz çıkmadığını iyi biliyor, Halk yerli otomobili de, yerli Tank ve Uçağı da iyi biliyor, Halk dışarıda, uluslararası arenada ne kadar tutarlı olduğumuzu da biliyor!

Botaş’ın bir yıl ertelenen 20 milyar dolarını ve Putin in bu kış ucuz doğalgaz sevkiyatının nedenini de biliyor!

Bu halkı uyutmak çok zor Katarlılara kaç limanın ihalesiz verildiğini ve dışarıda Afrika ülkelerinde kiralanan limanların sayısını da biliyor!

Bu halk Rusya da Suriye barışı için verilen tavizleri, KKTC seçimleri için yapılanları ve başarısızlıkları da biliyor!

Kısacası bu halk uyumuyor, bu seçimler hesaplandığı ve planlandığı gibi gitmeyebilir, tıpkı Kıbrıs’ta olduğu gibi, bu halkı hafife almamak lazım!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?