USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YARIN KADİR GECESİ

06-05-2021

Bin aydan daha hayırlı olan bir geceye giriyoruz, bu gece hatırına açılan eller Allah a yönelerek, ondan niyazda bulunmak…

 “Melekler ve Rûh, Rablerinin izniyle o gecede her iş için iner de iner!” Her işin düzelmesi ve insanlığın kurtulması için, inen ruh ve meleklere mesaj verelim…

Bu gün yeryüzü ve gökyüzünün bize karşı öfkelendiği ve tüm nimetleri bizden esirgediği bu dönemde Allah ve meleklere ulaşmak üzere yerinde ve doğru dua etmek!

Öncelikle ülkemizin ve bölgemizin içinde olduğu maddi ve manevi olumsuzluklar, siyasi ve ekonomik olumsuzluklar la ilgili dua edelim…

 Allah  ım bizi Adalet için savaşanlar ve adalet dağıtanların adaletinden koru, Allah ım bizi millet ve memleketin bekası için siyaset yapanların siyasetinden ve milliyetçiliğinden koru, Allah ım bizi dış güçlerin değil içerdeki güçlerin şerrinden koru, bizi düşmanın değil, dostun sahibimizin silahından ve gücünden koru, Allah ım bizi devlet büyükleri ve iktidarın korumacı ve destekleyici gücünden koru, Allah ım bizi din adına dindarlık yapan ve bize sana yakın olduğunu iddia edenlerin, imanından ve desteğinden koru!

Allah ım bizim güvenliğimizi sağlamakla görevli olan gücün şerrinden bizi koru, Allah ım mafya ve derin devletin işgal ve kontrolünde olan devletimizin gücünden bizi koru, Allah ım bizi bu gece nin hatırına vererek, bir an önce özgür ve akıllı insanlar sınıfına ulaştır!

Allah ım bu Kadir gecesi yüzü hürmetine, bizleri eğitimli cahillerin yönetiminden, bizi memleket aşkı ile memleketi soyanların soygunundan, bizi kardeş ve bir yapanların düşman ve bölücülüğünden koru!

Allah ım bizi hazinelerin anahtarı ellerinde olan, hazineyi koruyanların korudukları döviz ve altınları korumaktan koru!

Allah ım bizi çalıntı tez ve bilimsel araştırmalar ile bilim adamı olan ve akademisyen olanların plan ve projelerinden koru.

Allah ım muhalefet yapan siyasilerin muhalefetinden, muhaliflerin bize vad ettikleri tüm iyiliklerinden koru!

Allah ım bizi medeni ülkelerin, medeniyet, düşünce ve özgürlük seviyelerine çıkar, bize medeni cesaret ve onurlu bir duruş sergilet!

Allah ım bu gece hürmetine bizi yerel idarecilerin şerrinden ve oyunlarından, gaddarlık ve zalimliklerinden koru!

Allah ım bu Kadir gecesi hürmetine bize uyanma ve bize direniş gücü ver, bizi Korona ya karşı önlem ve tedbir alanların, önlemlerinden ve tedbirlerinden de koru!”

İşte bu önemli günde bu güzel ve bu cesaret dolu duaları açıktan olmazsa da gizliden karanlık ve köşelerde kalbinizden yapabilirsiniz…

Kadir gecesi ile ilgili bazı önemli bilgileri de sizlerle paylaşmak isterim:Gelelim Kadir Gecesi’ni ibadet ile geçirenlerin tüm günahlarının affedileceği iddiasına. Böyle bir iddia da Kuran yer almaz. Evet, Kuran’da Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğu, melekler ve ruhun o gece yeryüzüne indiği, o gecede bir esenlik ve huzur olduğu söylenir. Tüm bunlardan Kadir Gecesi’nin son derece önemli ve değerli bir gece olduğu da anlaşılır ancak o gece tüm günahlarımızın affedileceği ile ilgili bir hükme ulaşmak mümkün değildir. Bu tip hükümler kuşkusuz iyi niyetle, müminleri daha çok ibadete teşvik etmek amacıyla ortaya atılmıştır ancak bir yandan da kişileri bir gecede tüm yılın hesabını temizleme gibi bir kolaycılığa sevk etmektedir. “

Yani bu gece de günahların af edilmesi için değil, sosyal, siyasi ve ekonomik durumumuzun düzelmesi için dua edersek daha isabetli olur sanırım, yalnız bu gece de değil, tüm Ramazan ayı boyunca bu duaları edin ve Allah asığının kurtuluşa eresiniz diye.

Ramazan ayı içinde ama hangi günün kadir gecesi olacağı bilinmeyen bir ay, hepinizin Kadir gecesini kutlar, Ramazan ve Ramazan Bayramınızı de bu vesile ile tebrik ederim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?