USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YASAKLARDAN İNCİLER…

23-05-2020

Corona Pandemisi nedeniyle, sözde sağlığımızı düşünen ve bu uğurda geleceğimizi, ekonomimizi, hayatımızı batıran yetkililerin çelişkili açıklamaları…

Bu sabah iş yerine gelirken bir çok nokta da kontrol noktalarına rastladım, boş caddeler ve boş sokaklara tutulan boş nöbetler verilen fazla mesailer!

İş yerinin penceresinden baktığım basın kavşağından her dakika da iki belediye otobüsünün içi boş olarak geçtiğini, bu israfının sebebini anlayamadım, madem sokağa çıkma yasak, otobüsler kime çalışıyor?

Kimsenin dolaşmadığı ve yakın mesafenin kilometrelerden bile fazla olduğu yollarda tek tük geçen vatandaşların bu sıcak havada bile ceza korkusu ile maske taktıkları…

Sokağa çıkma yasağı uygulanan bu il günde ulaştırma ve altyapı bakanının ilginç açıklaması, oto yollar ve köprülerden geçişler bayram süresince bedava, kime bedava?

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle bomboş olan yollarda açık olan büfe, çerezci ve marketlerin sabahtan akşam a kadar telefonlarından oyun oynadıkları, insanın çıkması yasaksa, bu iş yerlerini neden açıyorsunuz?

Basın mensuplarının sokağa çıkma yasağı dışında tutulmaları, insansız bir ortamda, neyin haberi olur, kim bizleri habere çağırır?

 Evet belediye araçlarının bu sokağa çıkma yasağında en çok yasağı ihlal eden araçlar olduğunu söyleyebiliriz, boş ve bir çöp bile düşmeyen yolarda yarım saat te bir süpürgeler ve çöp toplama araçlarını tur attığı, peki olmayan çöpler için neden bu kadar araç çalıştı?

Bize çifte bayram kutlama sözü vererek, bizi uyutanlar, bize çifte değil dört eziyet dolu gün yaşattılar, kim inanır bizi koronadan koruduklarına?

Herkes alışverişini yaptı, şekerini, yemeğini, elbisesini aldı, ama kapısını çalan onu sorup bayramını kutlayan yok, ne anlamı olur muhabbetsiz, sarılma sız ve tokalama sız bayramın?

Bayramın sabahı yok, selamı yok, namazı yok, duası yok, en önemlisi kabir ziyareti yok, böyle bir günde sokağı ve ziyareti yasaklayanlar nasıl bizi düşünürler?

Biz Ölülerimiz de, camilerimizi de, muhabbeti ve sevgi ile kucaklaşmayı unuttuktan sonra, işsizlikten dilenci olup sokağa düştükten sonra, yaşamışız ne anlamı olur?

Gelde 30 gün oruç tut, ibadet et, yardım ve yardımlaşma da bulun, ardından dört gün hapis cezası ye!

Hepinizi Ramazan mahkumiyetinizi kutlar özgür ve bağımsız bir bayram geçirme umuduyla, tüm okurlarıma selam sevgi ve saygılarımı sunarım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?