USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YAŞAM HAKKI 1

14-03-2023

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, 4 Kas 2021’de Titanyum alaşımlı 10 metre uzunluğundaki çubukları uzaydan dünyaya istediği hedefe gönderebilen “savaşçı uydular” olduğunu ve bu savaşçı uydular ile yedi sekiz büyüklüğünde deprem yaratıldığını öne sürdü. Bazı paylaşımlarda Yıldırım’ın bu konuşmasının depremden sonra kaydedildiği de düşünüldü. 17.2.2023

Depremlerin suni olarak çıkarılabileceği her zaman söylendi.

Sunulan kanıtlar yeterli olmadı.

Bazı bilim adamları atom bombası denemelerinin fay hatlarını tetiklediğine dair açıklamaları mantığa yakın olarak görüldü. Depremler bilimsel olarak dünyanın güneşten koptuktan sonraki süreç boyunca soğuması şekil değiştirmesi ile alakalı olduğu belirtilmiş.

Oluşum magma tabakasın soğuması ve fay hatlarının hareketine sebep olduğu belirtilmiştir. Fay hatların kırılması kısaca zeminin oturması olarak açıklanabilir. Bilim bunu anlatırken ülkemizde birçok bilim adamı zaman belirtmeden Kahramanmaraş depreminin yakın bir zamanda gerçekleşeceğini açıklamalarına rağmen yeterli önlemler alınmadı.

Bilimin esas alınmadığı bir dönemde TUA başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım 10 metre uzunluğunda titanyum alaşımlı çubukların uzaydan savaş uyduları aracılığı ile dünyanın istendiği yere yollanabildiğini, çubukların uçlarının sivri olduğunu 5000 metre derinliğe kadar giderek orada 7.5, 8.0 şiddetinde deprem oluşturabildiğini açıklamış.

Bilimsel olarak mantıklı olmayan bu açıklamada on metre uzunluktaki bir çubuğun 5000 metre derinliğe kadar sondaj yapması imkânsızdır.

2000 metre derinlikte kazılacak bir petrol sondaj kuyusunun bu derinliğe sorunsuz olarak ulaşabilmesi en az bir ay sürmektedir. Kullanılan alet malzemeler ve insan gücü ile 5000 metre derinliğe sondaj yapılarak inmesi için aylar gerekmektedir.

Buna rağmen bir titanyum çubuk 5000 metreyi savaş uyduları ile bu derinliğe ulaşmasını destekleyecek yeterli bilgi verilmemesi ideanın mantıksızlığına neden oluyor. Böyle bir yöntem varsa neden maden arama kurum ve şirketleri bu yöntemi kullanmıyorlar?

Mesele insanlar ise savaşlarda birçok insan ölüyor.

Neden savaşların durması için bu yöntem kullanılması denenmiyor. İnsanoğlu öldürme konusunda bütün teknolojileri kullanıyor. Kıtalar arası füzeler ile nükleer başlıklı füzeler aracılığı ile milyonlarca insanın yaşamına son verebilecek güçtedirler.

Kimyasal silahlarla kitlesel ölümler yaşatabilecek kadar zehirli kimyasalları depolarında bulunduruyorlar.

İnsanlar ölümler ile amaçladıkları iki neden olabilir. İnsanların çoğunun yaşamalarına son vererek belli toplumları rahat yaşatmak. Dünyadaki doğa kirliliği ile bozulan dengeleri nüfusu azaltarak belirli kesimlerin yaşamlarına devam etmesini sağlamak.

Dünyanın eski düzenine dönme ihtimali yok. Bunu belirli yöntemler ile çözmenin de nasıl sonuçlanacağı hakkında yeterli bilgiye sahip değiller. Dene yöntemini kullanarak sonuca ulaşacaklarına inanmaktadırlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?