USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YEKVÜCUT OLAMADIK!

18-07-2022

Bir ve birlikten söz edilen ve tamamen Halkın iradesi ile ortaya çıktığı söylenen, Yeni kapı ruhu ile tüm halkın ve Milletin bir olarak hareket etmesi…

15 Temmuz darbe iddiaları ile ilgili ortaya atılan vatan ve milletin bekasının tehlikede olduğu iddiası, tüm halkın yekvücut olarak, demokrasi nöbeti tuttuğu, Yeni kapı ruhu bir türlü geri gelmiyor!

Her nedense yekvücut ve tek vücut olmaya halkı davet edenler bu vücudun tek ve diri kalmasını sağlayamadılar!

İşin içine siyaset ve farklı menfaat ilişkileri girince, herkes benim etrafımda tek vücut olun diye diretince işin rengi ve anlam önemi değişmiş oldu.

Vücudun beyni farklı düşünüyorsa, uzuvları beraber hareket etmiyorsa, beyin yanlış yola ve gayrimeşru yola vücudun organlarını yönlendiriyorsa, o vücudun uzuvlarının ahenk ve birlik içinde hareket etmesi çok zor.

Örneğin beyin bazı etkiler altında kalarak, vücudun zarar göreceği, ateş ile oynamasına zorlaması, midenin aç kalmasına zorlaması, gözlerine lazer ışığı tutması, ayaklarını zararlı yollara sevk etmesi…

İşte bu nedenlerden dolayı yekvücut olarak ve ahenkle hareket etmesi düşünülmesi beynin çok pozitif ve doğal haliyle vücut ile ahenk içinde hareket etmesi gerekir. 

Beyin ekonomik faaliyetleri için vücudun, doğal olmayan ve bilim ile alakası olmayan sistem ve modellere zorlaması, kişileri ayrıştırarak, kin ve nefret duygularını yeşertmesi, bazı insanların aşırı zenginleşmesine göz yumarken, bazılarını açlık ile baş başa bırakması…

Beynin vücuda zararlı hareketler yüklemesi ve beyin yanıltıcı sinyaller göndererek, uzuvların zarar görmesine neden olması…

Bu şekilde vücudun yekvücut ve birlik içinde hareket etmesi mümkün olmayacaktır, hatta olmuyor ve buna en iyi kanıt ise 15 Temmuz ruhunun yok olması…

Şimdi gelelim Yeni kapı ruhuna ve onun sonuçlarına;  İktidar muhalefet bir olarak, Yeni kapı da Milli birlik ve beraberlik mesajı verirken, o zaman vatan tehlikede ve darbe girişimi iddiası vardı.

Bu gün bu darbe girişimi üzerinden altı yıl geçmişken, karanlıkta kalan birçok konu ve cevapsız bir sürü soru kaldı.

Bu darbe iddiası daha önce biliniyor muydu  bu darbe de kimler yer aldı, darbe içinde karşı darbe var mıydı?...

Bu soruların ardından sürecin sonunda, KHKlılar üzerinden yapılan çifte standart ve kurulan borsalarla çökülen malların nereye gittiği, kime aktarıldığı.

Biz milli birlik ruhunu yeniden diriltmek istiyorsak, bu sorulara cevaplar ve şeffaf bir yargılama ile hukukun üstünlüğü, demokratik bir sistemim tesisi için çalışmalıyız.

Bu gün darbeden beter bir ekonomik darbe yiyen vatandaşlar, milli birlik ruhundan ziyade milli özgürlük ve milli sermaye hesabı yapmaktadır.

Aç kalan insanlara sen birlik beraberlik ve yekvücut olmayı teklif edemezsin, uzuvları olmayan bir vücut işe yaramaz!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?