USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YENİ BİR OYUN LİBYA, AKDENİZ!

18-12-2019

Amerika’nın çıkarları neredeyse, biz orada mevzi almakta ve oraya koşmaktayız! Kimse bu halkı kandırmaya veya bu halkın aklı ile oynamaya kalkışmasın.
Dün Suriye ye yapılanlar bu gün aynısı Libya için yapılmaktadır, dün gösterilen gerekçelerin aynısı, bu gün tekrar edilmektedir…
Perde aynı perde, oyun aynı oyun, senaryo ve yazarları aynı, o halde bizler neden bu oyunu bozamıyoruz?
Bozamayız çünkü elimiz mahkum, çünkü biz güçsüz ve ekonomimiz zayıf, çünkü Putun nin dediği gibi, “Bana Amerika ya uşak olmayan bir İslam ülkesi başkanını gösterin o an ben de Müslüman olurum” sözlerinin altında yatan gerçekliklerden dolayı.
Dün Suriye de neler yaşanmıştı, bu gün gözden geçirelim, uzun süreden beri Suriye ye yerleştirilen terör örgütleri bir tehdit olarak gösterilmedi mi?
Arkasından, Esad’ın bir hafta içinde düşeceği ve harekete katılan isyancılara tam destek, askeri ve mühimmat, bir de savaştan kaçanlara kapıları açmak, cihatçı gurupları eğit donat ve yaralıları hastanelerde tedavi et…
Ama bunlarda saklanan bir gerekçe vardı, bunu kimse dile getirmiyordu, daha önce hazırlanan Bop kapsamında Amerika planlarının gerçekleşmesi!
Bu gün basına ve kamuoyuna bakın, aynı gerekçeler ve aynı nedenler, Libya için de gündeme getiriliyor!
Daha bu günden Libya da iktidardaki savaşçılar ki, bunlar Amerika yanlısı hükümet olarak bilinmektedir, bunların karşısında savaşanlar ise Rusya ya bağlı güçlerdir…
Zaten Türkiye nin bu iktidara daha 6 ay önce destek amacıyla, savaş yaralılarını Türkiye de tedavi etmeye başlamış bile…
Hep halkına karşı başka konuşup, dünya ya karşı başka işler çeviren iktidar ve hükümet bu seferde halkı ters köşeye yatırmaya çalışıyor gibi görünüyor!
Akdeniz deki Petrol sahalarını bahane göstermek, Yunanistan ve Güney Kıbrıs a ve hatta AB birliğine kafa tutmanın, altında, Amerika’nın talimatlarını Libya da uygulama amacının yattığı tahmin ediliyor!
Biz iktidar olarak ve devlet olarak, Ortadoğu ve Afrika da, hatta Asya ve Avrupa da tek bir yere ve tek bir güce hizmet etmekteyiz!
Ama bu hizmetlerimizin karşılığına ulusal çıkarlar değil, siyasi ve kişisel çıkarlar peşinde koştuğumuz görülüyor!
İşte bu gelişmelerin bir sonuç belgesi haberi: “Tüm bu tartışmalar devam ederken Türkiye’nin aylar öncesinden Libya’da yaralanan yurttaşları AKP’ye yakın hastanelerde tedavilerini yaptırdığı öğrenildi. İstanbul’daki 3 farklı otele yerleştirilen 600’e yakın yaralıya Libya Konsolosluğu’ndan tercümanlar eşlik ediyor. Yaralılar arasında uzuv kaybı yaşayanlar, tekerlekli sandalyeye mahkum olanlar yer alıyor. Konuştuğumuz bazı yaralılar ise yaklaşık 3 aydır Türkiye’de olduklarını söyleyerek “Ülkemizdeki savaş çok ağır geçiyor. Ölümler, yaralananlar çok fazla. Bizler Türkiye’ye geldiğimizde ağır yaralıydık. Hastanede tedavi altına alındık. Bazılarımız ameliyat geçirdi. Halen olmamız gereken ameliyatlar var” dediler. Tedavi masraflarının hangi ülkenin karşıladığını bilmeyen yaralılar, “Bizler hiç bir ödeme yapmadan Türkiye’de kalıyoruz. Masraflarımızı Türkiye mi, Libya mı karşılıyor bilmiyoruz. Böyle giderse bu süreç daha da ağır geçecek. Bizler otele kurdurduğumuz ekrandan çatışmaları izliyoruz. Kalbimiz çatışma alanında” diye konuştular.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?