USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YENİ YIL DA, YENİ SİYASET…

27-12-2020

Bu sıralar her siyasetçi, her yazar ve her düşünür bir komplo teorisi peşinde, belirsizlik ve şeffaf olmayan yönetimlerde, kör kavgası gibi, her kes rastgele ağacını savuruyor…

Siyasi yapımız ve iktidarı elinde bulunduran siyasiler, saray a kapandığından bu yana kimse onlardan doğru dürüst bir haber alamıyor.

Bir gerçek var ki herkes bu yönetim şeklinden şikayetçi, kimse hayatından memnun değil, hatta saray bile bu idare şeklinden rahatsızlığını bazı eylem ve bazı söylemlerinde dile getiriyor!

Özellikle perde arkasında cadı avına dönüşmüş bir sürekli av içinde olan saray ve yaşayanları, bu bataklıktan kurtulmanın hesabını yaptıklarını tahmin ediyorum…

Bunu yaptıkları ani açıklamaları ve fevri çıkışları ile sonra U dönüşleri ile yapılan ilginç çıkışları tahmin ediyoruz.

Bir taraftan küçük ortağın uğradığı oy kaybından dolayı, kopan parçasını evine davet etmesi, diğer yandan, HDP nin kapatılması için büyük ortağa baskı uygulaması!

Belli ki iktidarın küçük ortağı ile büyük ortağı, uğradıkları siyasi zarardan kurtulmak için, bir birinden kurtulmak istiyor!

Ama bu ayrılığın, sonuçları için iki tarafında çok ince hesaplar yapması gerekmektedir, kopuş olunca bir tarafın yuvarlanıp derenin dibine düşmesi söz konusu!

Büyük ortak bir taraftan Kürt siyasetine göz kırpmakta, bir taraftan da ana muhalefet partisi ile ortaklık arayışına girmektedir!

Büyük ortağın gözü ABD ve AB ile Batı dünyasında, küçük ortağın ise gözü Ortadoğu ve Asya coğrafyasında, büyük ortak, yeniden demokrasi ve hukuk devletinde, küçük ortak ise faşizm ve diktatörlük peşinde!

Büyük ortak Faşizme geçit yok diyor, Milli, ve Yerli Muhalefeti biz oluşturacağız diyor,  küçük ortak parti kapatalım diyor! Belli ki bunların ikisi de masa altında tekmeleşiyorlar!

Ama masa üstünde el ele, yanak yanağa görüntüsü vermektedirler, bu ortaklık ve bu beraberlik uzun sürmez, benim tahminime göre!

2021 cumhur ittifakının yıkılması ve yeni bir oluşumun olmasını gösteriyor bana, bilmem haksız mıyım, bu gidişat bunu gösteriyor!

Türkiye iç politikası, dış politikası, hukuk yapısı ve demokratik yapısı ile maalesef artık sürdürülebilir bir yönetim şeklinden uzaklaşmıştır!

Bunu bizim gibi sarayın çok önceden gördüğüne eminim, gerekirse CHP ile bile bir ittifaka kurarak bu MHP kamburundan kurtulma planlarının yapıldığına inanıyorum…

Nedeni ise AKP ve onun liderinin bu yapıdan rahatsız olduğuna ve bu yapının adamları olmadığına olan inancım!

Kısa bir süre sonra, yeniden doğal yapısına ve gerçek yoluna, treni rayına oturtmak için, büyük bir değişim hareketi içine girileceğinden eminim…

Bu ülke bu sıkıntılar ile bir adım dahi yol almayacak kadar, motoru bozulmuş ve marşı basmıyor, hedefi şaşmış ve yolda kalmıştır.

Ben 2021 den çok umutluyum, demokrasi ve hukuk devletine dönüş, HDP ve CHP ile yeniden barış, tüm haksızlıklara son vermek, MHP den kurtuluş, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın özgürlüğü, Kayyum’lar yerine seçilmişlerin tercih edileceği bir yıl olacağına inanıyorum…

Bakmayın AHİM kararlarına cumhurbaşkanının tepki göstermesine, bu kararları uygulayacağından eminim ve kısa sürede, bu kararları uygulayacaktır…

AKP’nin yönü Batı ve Avrupa, NATO ve ABD’dir, bu yüzden ayağındaki prangalardan kısa sürede kurtularak, bu hedefine koşacağına inanıyorum…  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?