USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YENİ YIL, YENİ UMUT MU?

25-12-2023

Çok az bir süre ve çok az günler kaldı yeni bir yıla daha girmeye, eskiden yeni yıla girmeden yeni umutlar ve yeni beklentiler oluşuyordu insanlarda…

Bu yıl yeni yıla girmeden önce farklı bir beklenti içinde herkes, kimsenin yarınından ve yeni yıldan umudu yok gibi!

Bu yıl kimse barış, sağlık, zenginlik, işve aş beklemiyor yeni yıldan, herkes ve birçok kişi yarınından umutlu değil…

Tüm bu coğrafyada yaşayanlar, 31 Mart 2024’de kitlenmiş, ama umutsuz ve çaresiz bir şekilde, kimse iyi bir sonuç beklemiyor!

Kanın durması ve bir barışın olması umutları her geçen gün biraz daha azalıyor, eskiden bizim askerler ve bizim çocuklar denilen terör çatışmalarına artık o gözle bakılmıyor!

Her gün sınır ötesinde yapılan çatışmalar ve saldırılar birer düşman ve birer sıradan eylemler gibi herkeste alışkanlık ve tepkisizlik oluşturmuş.

Kimsenin bunu sorguladığı ve özellikle muhalefet denilen siyasilerin ise bu olup bitenlere bir tepki gösterdiği görülmüyor!

Yani kimsenin anlam veremediği bir sonuç!

Bu konuda sadece muhalif sosyal medya yırtınırken, içerde bağımlı olan medya ya göre her şey normal ve yolunda!

Bir başka umutsuzluk ise bu ülkeye bir daha ekonomik istikrarın gelip gelmeyeceği ve bir daha bu ülkede herkesin temel ihtiyaçlarını karşılama imkanının olup olmayacağı…

İnsanlarımız işsiz ve eğitimsiz, barınma sorunu son hadlerde, alınan ücretler ve yapılan işlerden alınan değerler ise karşılık bulamıyor!

Her gün her yerde değişin emtia fiyatları, alanda satanda pişman, bugün aldığını yarın yerine koyamıyorsun.

Bakın aşırı fiyat artışlarına karşı iktidarın son günlerde yaptıklarına, nasıl bir algı ve yanılsama ile işlerin yürüdüğüne şahit olabilirsiniz.

yarın gidip oy talebinde bulunacaklar ve bu hizmeti anlatacaklar! İşte biz lokanta ve diğer hizmet yerlerine fiyat listelerinin kapıya asılmasını sağladık diyecekler!

Ne ilginç ve ne tuhaf bir durum, bundan sonrası, kimse sorgulamıyor, her lokanta ve her cafe de zaten fiyat listesi masalarda mevcuttu, bu nasıl bir önlem?

Bizim paraya ihtiyacımız yok diyen bir maliye bakanı, o da kendiniz yeni siyasete hazırlıyor galiba, bu milleti bu büyük yalan inandırdığını sanıyor.

Her kes ekonomist, herkes vatansever, onların dışında ise herkes terörist ve herkes vatan haini, ama bu tezi bozacak ve değiştirecek kimse yok!

Neden mi? Çünkü sesini çıkaracak ve bu halka öncülük yapacak hiçbir muhalif siyasi lider yok ortada, bu yüzden halk, yalanlarda inanır, algıya da kanar!

Bu manzara ve bu tablo karşısında, 2024 yılının ilk çeyreğinde seçime giderek, hedeflerine kavuşmayı planlayan bir iktidarın seçimden sonra ne yapacağı ve nasıl bir politika ile bu ülkenin dış ve iç siyasetini dizayn edeceği bilinmez!

Bu yüzden herkes tam bir belirsizlik içinde ve endişe ile bu yıla giriyor ve bu yeni yıl hepimiz için çok kötülüklerin oluşacağı bir yıl olma beklentisi yüksek!

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?