USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YENİ YILINIZI KUTLAR, YENİ UMUTLARLA!...

01-01-2023

Yeni bir yıla daha girmiş bulunmaktayız, yeni yıla İnsanların sevdikleri ile umut ve güzel dileklerle girmesi çok güzel.

Bu yıl ben bunu yaptım ve hem mutluyum, hem de gelecek için umutluyum, sevgi ve saygı ile güzel bir ortamda, pozitif enerji ile girmek çok güzel.

Tabi bu güzelliklerin yanında, tüm insanlığın bu güzel ortam ve yaşam içinde olmasını ister İnsan olan, bende tüm insanlığın beklentileri ve insan olarak beklediklerimi yeni yıl için sıralamak isterim.

Öncelikle tüm seven İnsanların bir arada olması ve sevilip, sevmesini isterim, sevgi oldukça, coşku ve barış haliyle gelir.

Bu yeni yılda, tüm insanların yüzünün gülmesini istiyorum, bunun için ne gerekli ise onun olmasını Allah tan diliyorum.

Öncelikle hasta İnsanların biran önce şifa bulmasını ve hayata yeniden bağlanmasını, yakınlarının yüzlerinin gülmesini…

Daha sonra ekonomik sıkıntı içinde olan tüm İnsanlara bol ve bereketli kazançlar elde etmelerini ve ekonomik krizlerin son bulmasını isterim.

Sınırlarda, dağlarda ve çöllerde, savaşan kanı dökülen ve kan döken tüm insanların barış ve kardeşlik içinde yaşamalarını dilerim, önce bölgemize sonra tüm dünya ya barışın hakim olmasını isterim.

Dünyadaki zenginlik kaynaklarının adil bir şekilde tüm insanlar arasında eşit olarak dağıtılmasını beklerim.

Adil bir dağıtım, adaletin sağlanması ve barışın hakim olması için en önemli kazanımdır, bunu başaran İnsanoğlu barışı halim kıla bilir.

Hazreti Ali bir sözünde; “Yeryüzündeki nimetler, tüm insanlara yetecek kadar boldur, ancak İnsanların aç gözlülüğü ve adaletsizliği olmazsa “ diyor.

Yani biz aç gözlü ve bencil davranmazsak, yeryüzünde yaşayan tüm canlılar ihtiyacı olan kaynaklara erişimde eşit olsalar, ne açlık, ne yoksulluk, ne de savaş çıkar.

Bunun için aç gözlülük ve Dünya hırsından uzak durmak gerekir, biz bu inanç ve bu düşünceyi yer yüzüne hakim kıldığımız zaman, sulh, barış ve kardeşlik, hemen gelir.

Yeni yılda İnsanlardan anlayış, hoş görü ve empati özelliklerinin gelişmesini, gurur, aç gözlülük ve kendini beğenmişlik hastalığının uzaklaşmasını diliyorum.

İnsanları çekilmez ve kırıcı yapan bu özellikler, insanı yalnızlaştıran özelliklerdir, sevelim sevilmeyi bekleyelim, her şeyi ben bilirim değil, herkes her şeyi bilir diyebilelim, karşı tarafın yerine kendimizi koyarak, ona olan bize olursa diye sorgulayalım.

Tüm insanların yeni yılda eğitim ve hikmet yoluna girerek, insanlık yoluna yeniden girmek için çaba sarf etmelerini dilerim.

Yeni yılda güzellikler ve tatlı şeyleri beklemek için önce herkesin kendi içinde bir insani devrim gerçekleştirmesi gerekir.

Bunu bekliyorum ve tüm insanların kendilerini yeniden gözden geçirmesini diliyorum, hırs, kan ve savaşlardan uzaklaşmak için insan olmamız yeterlidir.

Tüm İnsanlığın İnsanlık yoluna geri dönmesi yılı olması dileği ile herkese ve hepinize mutlu yıllar diliyorum…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?