USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YİNE ÖRNEK ALINACAK BİR ÜLKEYİZ…

01-04-2020

Ben bu konuyu İroni olsun diye, alay edilmek için değil, sola sağa çekmeden ve kimseye bu konuda suçlama yapmadan…

Sarayın aldığı yardım kararı ve başlattığı yardım kampanyası ile bu güne kadar dünya ülkeleri arasında, zor durumda olan ve kriz içinde olan halktan yardım toplamasını başaran tek ülkeyiz…

Alkışlanacak ve şapka çıkarılacak bir siyasi politik ve hatta psikolojik bir eylem planı, işsizinin, iflas eden tüccarının, kepenk kapatan esnafının, işçi çıkaran fabrikatörünün, kısaca tüm sektörlerin hatta yoksulun ve emeklinin, bu zor gününe rağmen bu krizin masraflarını karşılamak için onların cebine elini uzatan bir iktidar!

Gel de şimdi, bu hareketi takdir etme, gel de bu lideri alkışlama, muhalifler ne deseler desin, bu halk hiçbir zaman bu kadar güzel ikna edilememiştir.

CHPliler ne deseler desinler, yok efendim saray devletin iflasını açıkladı, yok efendim devlet dileniyor, yok efendim, krizi yönetemiyor…

Bunların hepsi boş ve lakırdıdan ibaret sözler, laflar bakın kampanya ya şimdiden, varlıklarının yüzde yetmişini bağışlayan esnaf dernekleri, yüklü bağış yapan, iş adamları ve siyasiler…

Tüm ülke devletleri çok ciddi bütçeler ayırmasına rağmen, Corona salgını nedeniyle halklarını, insanlarını memnun etmezlerken…

Bizim iktidar ve saray yönetiminin Reisi, işsiz ve güçsüz, iflas etmiş ve zarar eden, ateşler içinde kıvranan hasta yatağındaki vatandaşının cebinden para çekerken, onu hem mutlu ediyor, hem de, ondan hayırlı duasını alıyor!

Dünyanın örnek lideri Erdoğanı Amerikanın beceriksiz lideri Trump, hemen kampanyanın ardından telefonla arayarak, Corona virüsü hakkında görüştüğünü, basın ve sosyal medya paylaştı!

Sizce ne görüşmüş olabilir, Trump bizim başkanımızla? Ben söyleyeyim, hemen cevabını vereyim;

“Sayın Erdoğan, ben bütçenin yüzde onunu, bu virüs için ayırarak, halkıma dağıtma kararı almama rağmen, hala onları memnun etmiş değilim, sen onlara faiz ile para veriyorsun, ses çıkarmıyorlar” onları uyutmak için, kısa çalışma ödeneği oyunu ile onları oyalıyorsun, anlamıyorlar.

Birde onların cebine elini koyarak onlardan yardım toplamak için kampanya başlatıyorsun, güle oynaya bu kampanya ya katılım sağlıyorlar, üstelik kimsenin sesi bile çıkmıyor!

Trump son olarak şunu söylemiştir, sen gerçekten bu corona krizini fırsata çevirdin, bana da akıl ver ben kendimi bu işten nasıl sıyıracağım, seçimler yakın ve krizin ortasındayım!

İşte Türk mucizesi buna derim ve üst akıl buna derim ben, devlet yönetmek kolay değil, hele Türkiye gibi bir devleti!

Tüm dünya liderleri parmak ısırıyor ve şapkalarını çıkarıyor bu mucize yönetim anlayışı karşısında, kimse bunu küçümsemesin, herkes kampanya ya katılımı yakından takip etsin bu gücü yakından görsün!

Dün takip ettiğim kadarı ile kampanya biraz ağır ve biraz da Halk desteğinden yoksun devam ediyor, bir işaret ve bir talimat bekliyor, memurlar çalışanlar ve iş adamları…

Özellikle CHPli belediyelerin erken davranarak, yasadışı olarak açtıkları banka hesapları nedeniyle, ayrımcılık olduğu için kafalar biraz karıştı!

Ama yakında tüm görsel ve yazılı basın ile sosyal medya bu işe yüklenirse, dünya ya Türk mucizesini göstereceğiz, buna inanıyorum!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?