USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YİNE YENİ BİR DERS ZİLİ!...

02-02-2020

Dersler için ziller çalıyor, öğrenciler okul yolunda, kitap dolusu çantalarını, düşe kalka taşıyarak, koşuşturuyorlar, bir şeyler öğrenmek ve bir yerlere gelmek için…

Bir umut, bir heves, bir aşk ve bir şevkle, analarının gözü okul yolunda, babalarının kalbi onlarla, biran önce bu okullardan, vatana, millete, insanlığa yararlı birer şahıs olarak yetişsinler…

Bilmek, bilgili olmak ve bilgi ile yarışmak hem çok kolay, hem de çok zor olmuş, dünya bilim seviyesinde, hayallerin çok üstüne çıkmış, biz daha okuma yazma ve matematik öğrenmek için çaba sarf ediyoruz…

Türkçe, tarih ve sosyal bilgilerde bile yeterli bir seviyeyi yakalamış değiliz, anlayacağınız, okullarımızda, hem çok geri bir eğitim, hem de çok kalitesiz bir öğretim, olduğu için veliler, çocuklarını dershane ve kurslarla tamamlamaya çalışıyor!

Sorunlar eğitime gelince içinden çıkılmaz bir hal alıyor, işinin ehli olmayan, tamamen siyasi torpille bu idari makamları işgal eden, idareciler maalesef idare edilmeye muhtaç kişiler!

Bakın 15 günlük koca bir yarıyıl tatili bitti ve bu gün ziller ikinci yarı için çaldı, başta il milli eğitim müdürü olmak üzere, diğer idarecilerin, eğitim öğretimin aksayan ve eksik yönleri için ne yaptı?

Bu tür endişeleri olmayan ve arkası siyasilerden sağlam olan idareciler, maalesef işleri yerine boş işler ve tatillerle, aile ve akraba ziyaretleri ile geçiştirdiler bu tatili…

Eğitimde sorunlar diz boyu, bu sorunları bilmediğine inanmıyorum, idarecilerin bu eksikleri tamamen bildiğine inancım tam.

Ama bu eksikleri giderme konusunda, maalesef hiçbir adım atılmıyor veya atılamıyor! Bu çok ilginç bir durum ve bunu maalesef kimse dile getirmiyor.

Örneğin yaptığım araştırmaya göre, gelecek öğretim yılında lise seviyesinde 5 bin öğrenci okula yerleştirilmek üzere geliyor, yani 13 bin lise öğrencisinden, 18 bin mevcuda ulaşacağız…

Bu öğrencilerin Anadolu liselerinde yer ve bina bulmaları imkansız, bu öğrencilerin yerleştirilmesi için, ne yapılıyor veya ne yapılacak?

Bu sorunun cevabını öncelikle il milli eğitim müdürlüğünden ve il valisinden öğrenmek istiyorum, bu çocukların yeni yılda ne tür sorunlarla karşı karşıya kalacaklarını tahmin bile etmek istemem…

Anadolu liselerinde çok fazla yığılma, varken İmam hatip liseleri adeta boş, bunların birleştirilmesi neden düşünülmüyor? 

Bu sorunu şimdilik bir tarafa bırakalım, bu gün açılan okullarda, bir kalıp sabun ve bir gram deterjan mevcut değil, bu okulları nasıl temizleyeceksiniz?

Bu sorunun cevabını almak tabi ki imkansız olacak en makul cevap ise korkudan kaleme alınmayan ekonomik kriz ve ödeneksizlik!

Peki yüz elli bin üzerindeki öğrencileri, tabiri caiz ise ahıra yerleştirir gibi, okullara sürmek ne kadar çağdaş ve modern bir eğitim sistemi ve ne kadar ulusal kimliğimize yakışır?

Bu sorunları benim gibi biri biliyor ve bu sorunları endişe ediyorsa, bu ilin valisi ve milli eğitim müdürü hiç düşünmüyorsa, bu ili ve bu memleketi seven kimse yok demektir.

Sorsanız il idarecileri ve kurum müdürlerine, vatansever, milliyetçi ve dindarlıktan kimseye sıra vermezler, vatanseverlik bu vatana hizmettir, dindarlık ise insanları mutlu etmektir…

Bayrağın önünde durup istiklal marşı okumak ve Cuma günü Cuma mesajı atarak camide saf tutmakla yalnız olmaz, bu vatan bu dine hizmet etmek ve yapmakta olduğun görevi ve işi hakkıyla yaparak, aldığın maaşı hak etmektir!

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?